Kosárlabda, Európa-kupaSzékely—olasz összecsapás

2008. december 11., csütörtök, Sport

Ma este fél kilenckor Sepsiszentgyörgyön a Szabó Kati Sportcsarnokban újabb Európa-kupa-mérkőzést játszik a Mikes Kelemen Sepsi BC. A Déri Csaba irányította alakulat ellenfele az Ek második kö­rében az olaszországi Cras Basket Taranto. Az itáliai csapat az Ek csoportkörét öt győzelemmel és egy vereséggel zárta, s az első helyről jutott a küzdelemsorozat legjobb 32 csapata közé.

A háromszéki csapat az Ek újoncaként három megnyert és három elvesztett mérkőzéssel zárta a csoportkört, és a harmadik helyről lépett tovább. A hazai bajnokságokban majdhogynem egyenlő a két együttes: a talján csapat az erős középmezőnyhöz tartozik, kilenc forduló után a tabella hatodik helyét foglalja el 12 ponttal, és megnyerte utóbbi három meccsét; a Sepsi BC tíz etap után — eggyel kevesebb lejátszott találkozóval — a román bajnokságban a hetedik 14 ponttal, és utolsó három mérkőzéséből csak egyen győzedelmeskedett. A Mikes Kelemen Sepsi BC—Cras Baschet Taranto mérkőzésre jegyek elővételben a Dr. GSM-nél és a Tribel étteremben vagy a sportcsarnoknál két órával kezdés előtt. A Sepsi BC támogatóinak jóvoltából az összecsapást a Régió Rádió élőben közvetíti 20.20 órától. Hajrá, Sepsi BC! Hajrá, lányok!

A küzdelemsorozatban érdekelt másik két román együttes is ma játszik: a Târgovişte a török Galatasaray Isztambult, míg az Aradi ICIM a francia Tarbes GB-t fogadja.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2008-12-11: Elhalálozás - x:

Elhalálozás

Elhalálozás
Megrendült szívvel és fájdalmas lélekkel tudatjuk, hogy a székelyszáldobosi
id. KOVÁCS JÓZSEF
jóságos és szerető szíve életének 80. esztendejében megszűnt dobogni.
Egész életét, munkásságát, tehetségét és tudását szerettei, családja, faluközössége szolgálatának szentelte. Hiánya pótolhatatlan űrt hagyott számunkra.
Drága halottunkat 2008. december 12-én, pénteken 13 órakor helyezzük örök nyugalomra a székelyszáldobosi református temetőben.
Pihenése legyen csendes, emléke örökre áldott.
Bánatos özvegye, gyermekei, unokája és szerettei
du.
2008-12-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Újra itthon játszik a Kós Károly ISK-KSE (Kosárlabda, B-osztály)

Pénteken a Kós Károly ISK-KSE a Nagyszebeni ISK-t látja vendégül a B-osztályos férfi kosárlabda-bajnokság őszi idényének utolsó fordulójában.