Be lehet jelenteni az aszálykárokat

2022. augusztus 2., kedd, Gazdakör

A háromszéki gazdák állami támogatást igényelhetnek az aszálykárok enyhítésére – közölte a megyei mezőgazdasági igazgatóság.

Kártérítési igénylést tehet le az a gazda, aki szerepel a mezőgazdasági kifizetési ügynökség (APIA) nyilvántartásában, és akinél az aszálykár több mint 30 százalékos terméskiesést okozott. Az igénylési kérelmeket azon polgármesteri hivatalokhoz kell letenni vagy elektronikus formában eljuttatni, ahol a szántóterület található. A kérés letevésének határideje a 2021 őszén bevetett területekre augusztus elseje volt, az idén tavasszal bevetett területekre november 15-e. A kérésnek kötelezően tartalmaznia kell az igénylő személyi adatait, a kifizetési ügynökséghez bejelentett kultúra területét és az aszálykáros terület becsült nagyságát. (I. P.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2022-08-02: Gazdakör - Incze Péter:

Sokan igényelték a burgonyatámogatást

A megyei mezőgazdasági igazgatóságtól kaptuk az információt, hogy sikeres az étkezési burgonya termesztését célzó támogatási program, amelybe július 15-ig lehetett jelentkezni.
2022-08-02: Magazin - :

Száz éve hunyt el Bánki Donát

Száz éve, 1922. augusztus 1-jén hunyt el Bánki Donát gépészmérnök, a karburátor egyik feltalálója, akinek Sepsiszentgyörgyön utcanév őrzi az emlékét.