SepsiszentgyörgyKöltözik a Speciális Iskola

2022. augusztus 10., szerda, Közélet

Épületének és környezetének teljes felújítása idejére új helyre költözik a sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola.

  • Az Út- és Hídépítő Rt. volt székhelye a Cigaretta utcában. Fotó: Albert Levente
    Az Út- és Hídépítő Rt. volt székhelye a Cigaretta utcában. Fotó: Albert Levente

Kovászna Megye Tanácsa hétfői ülésén határozott arról, hogy a sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola gondnokságába adja az Út- és Hídépítő Rt. volt Cigaretta utcai székhelyének egy részét, pontosabban 26 ár területet a három hektárból. Ez az utca felőli részen található, és az emeletes irodaépületet, valamint a kapusházat tartalmazza. Ide költözik a tanoda, amíg a Kálvin téri ingatlanját felújítják.

A megyei önkormányzat 2020 decemberében írta alá a közigazgatási és közmunkálatügyi minisztériummal a finanszírozási szerződést. A Regionális Operatív Program keretében végzendő munkálatok során felújítják, korszerűsítik és bővítik az iskolaépületet, valamint lebontják a raktárépületet és a garázst. Tamás Sándor tanácselnök közölte, hogy kiadta a munkakezdési rendeletet. Terv szerint jövő év végéig tartana a munkálat. Az Út- és Hídépítő Rt. új székhelyre költözött Mikóújfalu szomszédságában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1503
szavazógép
2022-08-10: Közélet - Bodor János:

Kovásznán javítják az aszfaltot soha nem látott utakat

A fürdővárosban javában folyik a Regionális Operatív Programban megpályázott tizenegy utca útburkolatot, víz- és szennyvízhálózatot egyaránt érintő felújítása. Egyes utcákban látványos a haladás, máshol viszont fennakadások vannak.
2022-08-10: Jegyzet - László Zsuzsa:

Szabadság

Azt írja róla az internet, többek közt, hogy: „Korlátok nélküli állapot, amely egy ideális helyzet. (…) A szabadság valójában az élet megértésével jöhet el. A szabadság nevében nem lehet bárki másnak a jogait korlátozni.” Aztán azt is írja, hogy: „Munkaszüneti időszak. Egy évben a munkában eltöltött időn kívüli, törvényekkel szabályozott időtartam, amikor a munkavállalónak nem kell megjelennie a munkahelyén, és nem kell munkát végeznie. Ez a törvények szerint fizetett szabadidő.”