Javítottak a pótérettségizők

2022. szeptember 5., hétfő, Közélet

A megóvott dolgozatok újrajavítása után 33,11 százalékról 35,79 százalékra emelkedett a sikeresen érettségiző háromszéki diákok aránya az augusztusi viszgaidőszakban.

  •  Puskás Tivadar Szakközépiskola – itt tartották a pótérettségit. Albert Levente felvétele
    Puskás Tivadar Szakközépiskola – itt tartották a pótérettségit. Albert Levente felvétele

Nyolc diák románból javított és érte el az ötöst, ketten magyar nyelv és irodalomból, egy vizsgázó a szaknak megfelelő kötelező tárgyból. Összesen nyolcan köszönhetik a fellebbezésnek, hogy sikerült a pótérettségijük, közülük hatan idei végzősök, ketten korábbiak. A végső eredmény szerint a 299 vizsgázóból 107-en érték el az átmenő hatos átlagot, szinte azonos arányban az elméleti, vokacionális és szakközépiskolák végzősei.

A magyar tagozatosok jobban teljesítettek román anyanyelvű társaiknál, előbbiek 37,25 százalékot értek el, utóbbiak 28,85 százalékot.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 546
szavazógép
2022-09-05: Közélet - Fekete Réka:

Szól az iskolacsengő

Közel harminckétezer háromszéki óvodás és iskolás számára kezdődik meg ma a 2022/2023-as tanév, több mint kétezren először lépik át az iskolakaput.
2022-09-05: Közélet - Váry O. Péter:

Az izzó palettájú festő

Születésének századik évfordulója adta az alkalmat arra, hogy Györkös Mányi Albert festőművész majdnem teljes életművét bemutató kiállítás jöhessen létre: Kolozsvár, Marosvásárhely és a festő szülőfaluja, Tordaszentlászló után Sepsiszentgyörgyön láthatóak Györkös Mányi alkotásai, a művek sokasága okán a kiállítás két helyszínen jött létre.