A kollagén jelentősége az arcápolásban /X/

2022. szeptember 22., csütörtök, Életmód

Amikor a kollagén bekerült a bőrápolás világába, reményt adott nekünk egy teltebb, fiatalosabb és ragyogóbb arcbőrre – és azóta sem nélkülözhetjük a szépségápolási termékek többségében, fantasztikus hatékonyságának köszönhetően. 

De vajon működnek-e a kollagénnel átitatott bőrápoló termékek? 

A krémektől és szérumoktól kezdve a sminkig a kollagén hatalmas marketing eszközzé vált az utóbbi időben, amely vonzza azokat, akik szeretnék a bőrük természetes szépségét minél tovább megőrizni. Ezeknek a kollagén tartalmú termékeknek azonban van egy nagyon nagy hátránya: a bennük lévő kollagén nem tud átjutni a bőr mélyebb rétegeibe, így csupán a hámrétegben tudja kifejteni a hatását. Ennek köszönhetően nem garantálható a tartós eredmény - ugyan a felvitelük után rövid időre megszűnnek az apróbb ráncok, de amint csökken a molekulák által előidézett természetes vízmegkötő képesség a bőrben, az öregedés jelei ugyanúgy visszatérnek majd. 

A QMS Medicosmetics Hungary krémjei viszont képesek átjuttatni a kollagént a bőr védőgátján - méghozzá a TCP-faktornak köszönhetően, ami a nagy molekulákat kis részekre bontja, és liposzómákba csomagolva a mélyebb rétegekig eljuttatja. Arról nem is beszélve, hogy a folyékony kollagén mellett gyümölcssavas hámlasztót is találunk, amely széles körben arról ismert, hogy intenzíven serkenti az új, egészséges sejtek képződését. A kollagénnel történő együttes felhasználásával pedig már valóban hosszú távú változás érhető el.

Miért olyan fontos a kollagén a bőrre nézve?

A kollagén alapvetően a fiatalos bőr építőköve. Valójában a bőr szerkezetének körülbelül 30 százalékát teszi ki. E nélkülözhetetlen fehérje nélkül az arcbőr szó szerint megereszkedik.

Elvesztése pedig a tévhitekkel ellentétben valójában elég korán kezdődik. A kutatások azt mutatják, hogy 20 éves korunktól kezdődően a bőr kollagén tartalmának körülbelül 1 százalékát veszítjük el évente. Aztán a menopauza elérésekor meredek lejtmenet következik, hiszen ez a szám 30 százaléka ugrik fel. A pótlásáról tehát érdemes időben kell gondoskodni, nem pedig akkor észbe kapni, amikor már megjelentek az apróbb ráncok. 

Így például a Collagen System 3-Step Routine Set segítségével, amely nappali és éjszakai kollagént is tartalmaz. 

A szett pontos használata

Megfelelő arctisztítás elvégzése után szárítsd meg az arcodat, majd jöhet a tonizálás, amely nagyon fontos, hogy visszaállítsd a bőröd pH értékét és felkészítsd a bőrödet a további ápoló krémek és szérumok befogadására. Amint ezzel megvagy, jöhet a kollagén szérumok felvitele, amelyeket biztonsággal használhatsz a szemed környékén is a szarkalábak megelőzésére.

A szettben találod még az Active Exfoliant hámlasztót, ami lényegében egy 11%-os gyümölcssav. Hogy a megfelelő bőrfeszesítő és fiatalító hatást érd el vele, érdemes a kezdeti hozzászokást követően heti 3 alkalommal használni. 

A fiatalosabb és egészségesebb bőr titka

Rugalmasabb és hidratáltabb bőrt szeretnél kevesebb ránccal? Akkor a megoldást mindenképpen a bőröd edzésében és a kollagén megfelelő szintjének fenntartásában találod. Ebben nagy segítségedre lehetnek a fentebb is említett QMS Medicosmetics Hungary szérumok, amelyek előállításához tiszta, orvoskozmetikai minőségű anyagokat használnak. (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint felbomlik-e a kormánykoalíció a jövő évi választások előtt?
eredmények
szavazatok száma 241
szavazógép
2022-09-22: Közélet - :

Meggyúlt egy lakóház Kézdivásárhelyen

Tűzhöz riasztották csütörtök reggel a megyei sürgősségi felügyelőség kézdivásárhelyi munkatársait, miután a céhes városban meggyulladt egy lakóház.
2022-09-23: Riport - Csinta Samu:

Négy évtizednyi szakmai „elmeháborodottság” (Beszélgetés dr. Kubassek János geográfussal, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatójával)

Májusban, a háromszéki gyökerekkel is rendelkező Balázs Dénes földrajzkutató munkásságát bemutató vándorkiállítás apropóján járt Sepsiszentgyörgyön dr. Kubassek János geográfus. Az érdi Magyar Földrajzi Múzeum eddigi egyetlen igazgatójával a barlangkutatás tárgyi körülményeiről, Közép-Európa egyetlen földrajzi múzeumának kialakulásáról és az „ellopott” idő visszaszolgáltatásáról is beszélgettünk.