RepülőmodellezésKiállítás a kézdivásárhelyi Vigadóban

2007. július 23., hétfő, Sport

A céhes városban 1990 júniusában rendeztek utoljára repülő-, hajó- és vonatkiállítást. Ennyi év után ezúttal csak repülőmodellek láthatók a Vigadó emeleti kistermében.

A Vigadó kirakatában a plakát fölött a Vargyassy Benedek tulajdonában lévő nagyméretű légcsavar reklámozza a nem mindennapos kiállítást. A pénteken Salamon Ferenc igazgató által megnyitott kiállításon a veteránnak számító sepsiszentgyörgyi Szabó József, valamint fia, a kézdivásárhelyi Tanulók Klubja Jancsó László által vezetett körének, valamint Fülöp Barna modelljeit csodálhatják meg a látogatók. Vargyassy Benedek ritka repülősszakkönyveit állította közszemlére. Az egyik falon a Kézdivásárhelyen született és 1943-ban repülősoklevelet szerzett néhai Nagy Lajossal kapcsolatos tárgyi emlékek kaptak helyet. A kiállítás augusztus 13-ig tekinthető meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1790
szavazógép
2007-07-23: Sport - Áros Károly:

Három birkózónk utazott az Európa-bajnokságra (Birkózás)

Mátéfi Árpád szövetségi edző három sepsiszentgyörgyi birkózóval — Mihaela Munteanu (49 kg), Tatár Otília (52 kg), Adriana Popescu (65 kg) — és a bukarestiBeatrix Oanceá­val utazott ki a Varsóban sorra kerülő ifjúsági II-es korosztályú Európa-bajnokságra. Azt szinte mondanom sem kell, az éremszerzés reményében.
2007-07-23: Sport - Tibodi Ferenc:

Az V. Szentgyörgy Félmaraton (Előzetes)

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör július 28-án ötödik alkalommal szervezi meg a már hagyományos Szentgyörgy Félmaratont. Az elmúlt évekhez hasonlóan az esemény szervezői idén is újítással rukkoltak elő: a két hét múlva esedékes versenyre beiktattak egy mikromaratont is óvodások és kisiskolások számára.