Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2008. december 17., szerda, Belföld

TÁMOGATÁST KÉRNEK A ,,NAGYOK". A román állam támogatását kéri a Ford és a Renault hazai kirendeltsége, hogy az Európai Befektetési Banktól 500 millió eurós hitelt vehessenek fel. A Renault a hitelből a Dacia Logan-projektet fejlesztené, a Ford pedig a craiovai gyárát modernizálná és bővítené. Románia uniós csatlakozása óta ez az első alkalom, hogy külföldi befektetők ilyen típusú támogatást kérnek a kormánytól. (Erdély FM)

FEKETEMUNKÁSOK. Közel 17 százaléka dolgozik feketén a romániaiaknak, leggyakrabban az alacsony végzettségű fiatalok vállalnak ilyen munkát. Sokan vannak azok is, akiknek ugyan van munkaszerződésük, de nagyobb fizetést kapnak kézhez, mint amennyit papíron feltüntetnek. Szakértők szerint az illegális munkások száma azért nő, mert egyre több az elbocsátás.(Adevărul)

NEM KELL A DISZNÓHÚS. A dioxinbotrány csökkenti a sertéshúskeresletet. A kereskedők panaszkodnak, hogy az eladások majdnem húsz százalékkal csökkentek az utóbbi napokban, mivel az emberek tartanak attól, hogy esetleg fertőzött húst vásárolnak. A botrány kirobbanása óta a hatóságok több mint negyven tonna fertőzött húst vontak be a piacról. A többi 93 tonna hentesáruba került. Mindazonáltal a Romániai Húsegyesület képviselői azt állítják, hogy már nincs dioxinnal szennyezett hús a piacon, mert eddig azt mind megvásárolták és elfogyasztották az állampolgárok.

NŐ A BAJ. Több mint felére csökkent az export az országban az elmúlt évhez képest, és az exportőrök szerint jövőre még kisebb lesz a kivitel, mert egyre kevesebb a megrendelő. Szerintük ez akár válsághoz is vezethet, mivel az export a bruttó hazai össztermék egyharmadát teszi ki. A vásárlók nyomására az Eximbank már ötven százalékkal csökkentette kamatait. Azt reméli, hogy ezzel javul a hazai export helyzete. (Erdély FM)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2008-12-17: Közélet - x:

A Háromszék védelmében

A Kovászna Megyei Tanügyi Szabad Szakszervezet vezetőtestülete szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben kifejezi, hogy ,,megdöbbenéssel és felháborodással értesült a Háromszék független napilap ellen indított méltatlan támadásról, ami a szerkesztőség kilakoltatását körvonalazza".
2008-12-17: Közélet - x:

A város érdeke ellen cselekedtek? (Barót) - Hecser László

Nagy István polgármester szerint az önkormányzati képviselők a város érdeke ellen cselekedtek, amikor nem fogadták el a miklósvári kultúrház építésének folytatásához szükséges, gazdasági és műszaki mutatókat tartalmazó határozattervezetet. Úgy véli, a tanácstagok azért döntöttek így, hogy megakadályozzák a polgármesteri hivatalt az építkezés befejezéséhez szükséges külső támogatás megszerzésében, s ő ne tudja betartani választási ígéretét.