Osonó SzínházműhelyTehetségsegítő szakmai tábor

2022. november 18., péntek, Közélet

A Regisztrált Tehetségpont és Európai Tehetségpont minősítéssel rendelkező Osonó Színházműhely színházi nevelést és életmódgyakorlatokat ötvöző személyiségfejlesztő tábort tartott november 6–10. között a sepsikőröspataki Virág Csárda Panzióban a magyarországi Kulturális Innovációs Minisztérium Nemzeti Tehetség Programja támogatásával.

  • Fotó: Facebook / Osonó Színházműhely
    Fotó: Facebook / Osonó Színházműhely

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a sepsiszentgyörgyi Sepsi Adrenalin Sportegyesület partnerségével létrehozott szaktábor célja az volt, hogy magyarországi és határon túli fiatalok számára biztosítson minőségi nem formális képzést. A projekt az elmúlt időszakot meghatározó, a fizikai és szellemi egészséget egyaránt befolyásoló tényezőkre is reflektált, így a műhelygyakorlatok során erősítették a fizikai és mentális egyensúly fenntartásával kapcsolatos kompetenciákat.

A magyarországi, vajdasági és erdélyi részt vevő fiatalok számára Fazakas Misi és Mucha Oszkár szakemberek tartottak műhelyfoglalkozásokat és tevékenységeket, amelyek nem csak egy tehetségterületre koncentráltak, hanem olyan inter- és intraperszonális kompetenciákat fejlesztettek, amelyek hozzájárultak, hogy a résztvevőkben rejlő tehetség megerősödjön és kibontakozzon. A fiatalok különféle foglalkozásokon vettek részt, amelyek során megmutatkoztak készségeik, képességeik, tehetségük, a szakemberek arra tanították őket, hogy képesek legyenek felismerni, fejleszteni és alkalmazni tehetségüket és kompetenciáikat a hétköznapi életben.

Az Osonó Színházműhely már több tehetségsegítő programot hozott létre azzal a céllal, hogy a nonformális oktatási módszerek által helyzetet teremtsen a részt vevő fiatalok számára, hogy személyiségük fejlődjön, kibontakozzon, és minél megfelelőbb válaszokat találjanak a jelenkor kihívásaira. A táborban a magyarországi és vajdasági fiatalok mellett a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai is részt vettek. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2403
szavazógép
2022-11-18: Közélet - Iochom István:

Botár László bizarr kapcsolatai (Kiállítás a Vigadóban)

Botár László csíkszeredai festőművész, formatervező és grafikus Bizarr kapcsolatok című egyéni kiállítása nyílt meg a kézdivásárhelyi Vigadó emeleti dísztermében kedd délután. A tárlat anyaga egy sorozat harmadik részét képezi.
2022-11-18: Közélet - Bartos Lóránt:

Keresik a legízletesebb mézeskalácsot

Kézdivásárhely önkormányzata partnerségben a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal keresi Kézdivásárhely legfinomabb házi készítésű mézeskalácsát. A verseny célja megtalálni azt a háziasszonyt, közösséget vagy civil csoportot, aki/amely a legízletesebb mézeskalácsot készíti a céhes városban. A versenyre kereskedelmi céllal árusított mézeskaláccsal nem lehet benevezni.