Színház és nevelésÚjraindítják a képzést

2022. november 23., szerda, Közélet

Újraindítja felnőtteknek szóló, Színház és nevelés elnevezésű képzését az Osonó Színházműhely és a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola.

  • Fotó: Osonó Színházműhely
    Fotó: Osonó Színházműhely

A színjátszás, a drámajáték, az iskolai drámapedagógiai munka iránt érdeklődő pedagógusok, csoportvezetők, ifjúsággal foglalkozó vagy közművelődési szakemberek számára kilencedik éve szervez képzést az Osonó Színházműhely és a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola. A 120 órás képzés olyan területekre nyújt betekintést, mint a személyiségfejlesztés, beszédművelés, drámapedagógia, illetve csoportvezetési, színház-pedagógiai és színháztörténeti alapismeretek.

A Prezsmer Boglárka dramaturg, dráma- és színházpedagógus, Fazakas Misi színész, rendező, színházpedagógus és Mucha Oszkár színész, tréner által vezetett képzés négy szakaszban zajlik. A tanév során három hosszú hétvégés alkalomra kerül sor Sepsiszentgyörgyön (2023. január 6–8., március 17–19., valamint május 19–21. között), amelyek nyáron, augusztus 23–27. között kiegészülnek egy négynapos táborral.

A teljes képzés költsége 450 lej, illetve egy 70 lejes beiratkozási díj, amit a Sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola titkárságán kell befizetni. Érdeklődni és iratkozni a 0740 578 725-ös telefonszámon vagy az osonoszinhaz@osono.ro e-mail-címen lehet. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1770
szavazógép
2022-11-23: Közélet - Szekeres Attila:

A daciai limes

Daciai limeskutatások – Úton a világörökségi cím elnyerése felé címmel tartott előadást Visy Zsolt, a Pécsi Tudományegyetem nyugalmazott régészprofesszora pénteken este Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. Elsősorban a Római Birodalom Dacia provinciára eső határvonaláról (limes), és azon belül különösképpen az énlaki castellum feltárásáról volt szó.
2022-11-23: Közélet - Nagy D. István:

Részeredménnyel tértek vissza a tiltakozók (Bákó–Brassó Autópálya)

Közel százharminc illyefalvi és vámoshídi lakos, a majdani A13-as, Bákó és Brassó közötti autópálya két községet érintő nyomvonalát kifogásoló tiltakozó tüntetett tegnap Bukarestben a szállításügyi minisztérium és az országos közúti infrastruktúrát kezelő társaság székhelye előtt. A tüntetők küldöttségét az útügyi társaságnál fogadták, ahol némi reményre okot adó kijelentések is elhangzottak a nyomvonal esetleges módosítása kapcsán, konkrét ígéretet azonban nem fogalmaztak meg. A tiltakozók jelezték ugyanakkor a társaságnak, hogy nyomon követik az új közbeszerzést, valamint a majdani tervezés folyamatát, és ha szükséges, továbbra is hajlandóak „elmenni a falig”.