JégkorongKötelező a győzelem a sereghajtó ellen

2022. november 25., péntek, Sport

Hétvégén két bajnoki mérkőzést játszanak a Háromszéki Ágyúsok, szombaton 18.30-tól és vasárnap 11 órától a sereghajtó Sportul Studențesc lesz az ellenfelük a Deme László Műjégpályán. Ez a két találkozó kiváló felvezető lehet Pelle Torstensson csapatának a jövő heti rangadó előtt, ugyanis a narancs-kék mezesek kedden és szerdán 18.30-tól a Steaua vendégeként lépnek jégre Bukarestben.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

A háromszéki alakulat legutóbb szerdán, hazai környezetben játszott bajnoki találkozót, akkor a címvédő Csíkszeredai Sportklub magabiztos győzelmet aratott (3–6), így az Ágyúsok sorozatban negyedszer szenvedtek vereséget. A nyeretlen bukaresti csapat mind a tíz eddigi mérkőzését elvesztette, ezeken 19 gólt szerzett és 128 (!) találatot kapott. Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke korábban úgy fogalmazott, mindkét mérkőzésen kötelező a győzelem, ugyanis a két együttes nincs egy súlycsoportban, a Sportul Studențesc messze elmarad a bajnokság többi együttesétől. Ettől eltekintve nem becsülik alá ellenfelüket, viszont arra törekednek, hogy nagyarányú sikerrel zárják a szombati és vasárnapi meccseket. Fejben kicsit már a jövő heti, Steaua elleni találkozókra összpontosítanak, ugyanis a fővárosi együttes a közvetlen riválisuk, amely ebben az idényben ráadásul már háromszor meglepetést okozott, októberben legyőzte a címvédőt, ezen a héten pedig az előző szezonban ezüstérmes Gyergyói Hoki Club otthonában kétszer is behúzta a három pontot. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2022-11-25: Sport - :

A listavezetőt fogadja a felső-háromszéki csapat (Labdarúgás, 3. Liga)

Nehéz mérkőzésre számíthat a novemberben még veretlen Kézdivásárhelyi SE, amely szombaton 14 órától az éllovas Blejoi ellen lép pályára a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában. A Sepsi OSK II. szintén szombaton 14 órától a táblázatban második Plopeni vendégeként harcol a három pontért.
2022-11-25: Kiscimbora - :

A szarvas, aki magát csodálta (Jean de La Fontaine meséje)

Élt egyszer egy erdőben egy büszke szarvas.
Ez a szarvas minden szarvasnál fürgébb volt; úgy tudott futni, hogy soha semmilyen vadászkutya még csak a nyomába se ért; s nem volt az a sebes sodrú patak, amelyen könnyedén át ne szökkent volna. Mintha repülne, úgy vitte a lába; de ő nem a lábára volt büszke, hanem ágas-bogas agancsára.
Volt az erdőben a tisztás szélén egy forrás; mohos sziklából csobogott, s a szikla alatt, mielőtt továbbcsörgedezett volna, kis tavacskává gyűlt a kristálytiszta víz. Olyan volt ez a kis tó, mint egy tükör, és a szarvas, amikor inni ment, mindig elidőzött a partján. Sokáig nézegette magát a víz tükrében; nézte dús, királyi agancsát, nézte vékony, inas, göbös lábát, és így tűnődött:
„Milyen szép a fejem ezzel a pompás agancskoronával! Gyönyörű dísz ez; és a hegye a legsűrűbb bozótból is kilátszik; nincs olyan bokor, amelynél, ha a nyakam kinyújtom, magasabb ne volnék. Agancsom miatt igazán megérdemelném, hogy én legyek az állatok királya.”