Vita az erdők hasznosításáról

2023. január 18., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az erdészeti és faipari magánvállalatok munkáltatóit és szakmai szervezeteit tömörítő Romániai Erdészek Szövetsége szerint ellentmondásos az állami erdészet szakszervezetének, az állami vállalatok menedzsmentjének átszervezése kapcsán kifejtett tiltakozása.

A szervezet közleményben rögzíti, hogy az összesen 6,7 millió hektárnyi erdőterület csaknem fele, 3,1 millió hektár állami tulajdonban van, nem idegeníthető el és nem is kezelhető magáncégek által. Ugyanakkor a kormánynak tisztáznia kell, hogy egy egészséges piacon ugyanaz az entitás hogyan lehet egyben szereplő és döntőbíró. A Romsilva szakszervezet január 12-én tiltakozott a közvállalatok jogszabályának tervezett módosítása ellen, mert szerintük ez az állami erdők, illetve az azon folyó gazdálkodás kiárusítását eredményezi.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1534
szavazógép
2023-01-18: Pénz, piac, vállalkozás - :

Félmillió gépkocsi

Tavaly 21 százalékkal nőtt a gépkocsigyártás Romániában 2021-hez képest, a legyártott járművek száma meghaladta a félmilliót – közölte az autógyártók egyesülete.
2023-01-18: Közélet - :

Ünnep a színházban (Plakátkiállítás, előadás és közönségtalálkozó)

Három eseménnyel ünnepli idén a magyar kultúra napját a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, melyek mindegyikére a jeles napon, vasárnap, január 22-én kerül sor. 18 órától kiállításmegnyitóra várják az érdeklődőket a színház előcsarnokába, 19 órától az aritmia.doc című előadást játssza a társulat a nagyterem színpadára épített nézőtér előtt, az előadást pedig közönségtalálkozó követi, mely során azokkal a kortárs költőkkel ismerkedhetnek meg a nézők, akiknek versei alapján a produkció készült. A rendezvényről Pál Ferenczi Gyöngyit, a színház megbízott igazgatóját kérdeztük.