JégkorongNégy hét után játszanak ismét tétmérkőzést

2023. január 20., péntek, Sport

A Háromszéki Ágyúsok egy hónap elteltével ismét tétmérkőzést játszanak a román jégkorongbajnokságban. Pelle Torstensson együttesének az alapszakaszban még öt meccse van hátra, mindegyik hazai környezetben lesz. A narancs-kék mezesek szombaton és vasárnap 18.30-tól a Galaci CSM elleni rangadón lépnek jégre a Deme László Műjégpályán.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

A háromszéki és a galaci együttes tavaly októberben már találkozott a Duna-parti városban, az első mérkőzést a házigazdák nyerték (6–2), míg a második meccsen a vendégek diadalmaskodtak (6–11). Pelle Torstensson legénysége a legutóbbi öt meccsét elvesztette, de még mindig van esélye megvalósítani a kitűzött célt, ami a negyedik hely megszerzése. A narancs-kék mezesek ezt megelőzően december 22-én játszottak tétmérkőzést, hosszabbítást követően maradtak alul a Bukaresti Steaua ellen. A galaci alakulat a múlt hétvégén szintén a fővárosi együttessel mérkőzött meg, a Duna-parti gárda előbb rá­adást követően, majd a rendes játékidőben szenvedett vereséget.

„Kilenc nap alatt öt mérkőzést játszunk, a játékosok fizikailag és mentálisan is készen állnak a kihívásokra. Az elmúlt hetekben keményen dolgoztak, ezeken a meccseken pedig igyekeznek a lehető legtöbbet kihozni magukból. Az alapszakasz végéhez közeledünk, a hátralévő találkozókból legalább négyet szeretnénk megnyerni. A középszakaszra nézve fontos lenne, hogy a Galaci CSM ellen legalább az egyik itthoni mérkőzést megnyernénk. Három játékosunk nem bevethető, a hétvégén Ferencz Szilárd, Ilyés Tamás és Márton Koppány sérülés miatt nem játszik, azonban a cserepad hosszú, képesek vagyunk megoldani a pótlásukat” – fogalmazott Miklós Ervin.

A Háromszéki Ágyúsok elnöke hozzátette, az elmúlt időszakban több riválisuk erősített, emiatt a bajnokság is szintet lépett, így minden pontszerzésnek örülni kell. A klubvezető szerint a fiatal jégkorongozókat foglalkoztató Ágyúsok idényenként, lépésről lépésre haladnak, igyekeznek felzárkózni az Erste Ligában szereplő csapatokhoz. Remélik, ezekre a meccsekre a nézők is szép számban kilátogatnak a jégpályára, hiszen a biztatásuk elengedhetetlen. A csapatban jó a hangulat, nagyon várják már, hogy ismét tétmérkőzésen léphessenek jégre. Úgy gondolják, nem lesz számukra hátrány, hogy az elmúlt négy hétben nem volt meccsük, így legalább teljes mértékben a felkészülésre figyelhettek. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2023-01-20: Sport - :

Bukarestben lép pályára a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Több mint egy hónap után folytatódik a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság. A legutóbbi öt mérkőzésén veretlen Sepsi OSK ma 20 órától az FC Rapid vendégeként lép pályára a Giulești Stadionban a SuperLiga 22. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi és a bukaresti csapat ötödször találkozik az első osztályban, kétszer döntetlent játszottak, kétszer pedig a fővárosi együttes győzött.
2023-01-20: Sport - :

Kilencgólos vereség a svédektől (Férfi kézilabda, világbajnokság)

A magyar férfi kézilabda-válogatott szerdán 37–28-ra kikapott Svédországtól az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének első fordulójában. A magyaroknak ma 19 órától Brazília, vasárnap 21.30-tól pedig a Zöld-foki Köztársaság lesz az ellenfelük.