Kiskereskedelem

2023. március 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Romániában a nyers adatok szerint 5,7 százalékkal nőtt januárban a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év januárhoz képest – közölte az Országos Statisztikai Intézet.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A szezonális és naptárhatással kiigazított adatsor 5,3 százalékos növekedést mutat. A nyers adatok szerinti bővülés főként a nem élelmiszer-kiskereskedelem 9,1 százalékos forgalomnövekedésének köszönhető, az élelmiszerek, italok és dohánytermékek eladása 5,4 százalékkal nőtt. Az üzemanyag-értékesítésben 0,4 százalékos visszaesést regisztráltak tavaly januárhoz képest. Tavaly 4,4 százalékkal emelkedett Romániában a kiskereskedelmi forgalom volumene éves összevetésben, miután 2021-ben 10,1 százalékkal nőtt 2020-hoz képest.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2023-03-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Energetikai beruházások

Napelemgyárat épít az alternatív energiaforrásokra szakosodott német AE SOLAR Romániában, a több ütemben megvalósítandó beruházás összértéke eléri az egymilliárd eurót – közölte a kormány.
2023-03-08: Belföld - :

Több a női vállalkozó, de még van hova fejlődni

Romániában csaknem 600 ezer nő tulajdonosa vagy társtulajdonosa valamely gazdasági társaságnak, a vállalkozó nők aránya 2019 óta 11 százalékkal, 2013 óta pedig 46 százalékkal emelkedett – közölte a Mediafax hírügynökség a KeysFin céginformációs szolgáltató nőnapi elemzését ismertetve.