Turizmusra idén nem lesz kiírás

2023. március 14., kedd, Gazdakör

A vidékfejlesztési ügynökség (AFIR) közlése szerint a 2014 és 2020 közötti időszakban 1358 pályázatot támogattak a vidéki turizmus terén.

A kifizetett támogatások összértéke 178 millió euró, amit panziók építésére vagy korszerűsítésére, valamint egyéb turisztikai szolgáltatások létrehozására fordítottak. Az említett időszakban ennek köszönhetően 256 új panzió épült fel. A támogatásokat a 6.2 és a 6.4-es intézkedés keretében fizették ki.

Az új, 2023 és 2027 közötti stratégiai tervben is szerepel a nem mezőgazdasági tevékenységek, szolgáltatások létrejöttét és fejlesztését célzó beruházások támogatása (ennél a fejezetnél született a legtöbb panziós pályázat), sőt, tartalmazza a turisztikai fejlesztéseket is, de most a két intézkedést DR 29 néven összevonták. A vidékfejlesztési ügynökség által megjelentetett pályázati ütemterv szerint azonban ebben az évben a DR 29-es intézkedésre egyelőre nem várható kiírás. (i.p.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-03-14: Gazdakör - :

Folytatódnak a gazdatalálkozók (Startoljunk rá!)

Újabb helyszíneken ismertetik az erdélyi gazdákkal a következő időszakban elérhető uniós agrártámogatásokat a Vincze Loránt RMDSZ-es EP-képviselő kezdeményezésére indított Startoljunk rá! – EU-s mezőgazdasági pályázatok elnevezésű körúton.
2023-03-14: Közélet - :

Ünnepi rendezvények Háromszéken (Március 15.)

Sepsiszentgyörgy
Emlékfutás. Ma 17 órától Fuss a hősök emlékére! – Fitness Tribe Emlékfutás, indulás az eprestetői csata emlékművétől (Állomás negyed, az Ady Endre Általános Iskola épülete).
Kiállítás. Ma 18 órától Petőfi és az 1848–49-es forradalom és szabadságharc ereklyéi – kiállításmegnyitó a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet szervezésében a Lábas Házban.