Labdarúgás , Európa-bajnoki selejtezőBulgária ellen kezd a magyar válogatott

2023. március 27., hétfő, Sport

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyáltalán nem számít könnyű mérkőzésre a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőn. A Puskás Arénában sorra kerülő találkozó ma 21.45-kor kezdődik a török Halil Umut Meler sípjelére. A meccset az M4 Sport és a Digi Sport 3 élőben közvetíti.

  • Ádám Martin szerezte az észtek elleni győztes gólt. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Ádám Martin szerezte az észtek elleni győztes gólt. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

„Nehéz felmérni az ellenfél lelki állapotát, de biztos, hogy a bulgárok Budapesten szeretnék kijavítani a pénteki hazai vereséget. Az új szakvezetővel az előző négy meccsen ugyanazt a taktikát követték, ezen változtattak, így kaptak ki Montenegrótól” – mondta Marco Rossi szövetségi kapitány. Az 58 éves szakvezető úgy véli, Bulgária nehéz ellenfél lesz, mert nagyon atletikus csapat jó erőnléttel, elöl gyors, robbanékony játékosai vannak, akiknek nem szabad teret adni, a középpályája és a védelme pedig szilárd.

„Akkor vagyunk sikeresek, ha csapatként alázatosan állunk a találkozóhoz. Ahhoz, hogy nyerjünk, százszázalékosan ott kell lennünk fejben és hozzáállásban, mert hiába győztük le Angliát kétszer is, tudjuk, hogy nem azon a szinten vagyunk” – jelentette ki az olasz szakember, aki elismerte, hogy az elmúlt évek eredményei alapján a szerb mellett a saját csapata a csoport esélyese, de hozzátette, a papírforma nem minden. „Ahogy nekünk sikerült borítani Anglia és Németország ellen, úgy erre bármikor sor kerülhet a mi kárunkra is. Igyekszünk elvonatkoztatni ettől a nyomástól.”

Rossi fontosnak tartotta, hogy még egyszer elnézést kérjen az észtek ellen csütörtökön 1–0 arányban megnyert barátságos mérkőzésen történtek miatt, amikor is Szoboszlai Dominik és Sallai Roland kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a tizenegyest, amelyet aztán utóbbi kihagyott. „Szövetségi kapitányként én vagyok a felelős a pályán történtekért. Lehet olyan, hogy Szoboszlai átadja a végrehajtást másnak, de nem így” – mondta a szövetségi kapitány.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 312
szavazógép
2023-03-27: Sport - :

Bălașa góljával győzött a Sepsi OSK (Labdarúgás)

A bajnoki szünetben sem tétlenkedik a sepsiszentgyörgyi csapat, amely szombaton hazai környezetben játszott felkészülési mérkőzést a másodosztályban szereplő Brassói FC ellen. Cristiano Bergodi együttese Mihai Bălașa első félidőben szerzett góljával legyőzte Dan Alexa legénységét, amely a második játékrészben közel járt az egyenlítéshez.
2023-03-27: Közélet - Józsa Zsuzsanna:

Úgy kell a békesség, mint egy falat kenyér (Élet a Down-szindrómával)

Örömteli és meghitt hangulatú rendezvénynek adott otthont szombaton a sepsiszentgyörgyi Park vendéglő, ahol az Irgalmas Szamaritánus Keresztyén Egyesület szervezésében Down-szindromás gyermekek és fiatalok számára tartottak regionális találkozót. Az eseményen százötvenen vettek részt Erdély különböző régióiból.