AsztaliteniszBálint Bernadett országos bajnok női párosban

2023. március 28., kedd, Sport

Remek hétvégét zárt a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett, aki női párosban aranyérmet, egyesben és vegyes párosban bronz­érmet szerzett a magyar országos bajnokságon, amelyet március 24. és 26. között a budapesti Ormai László Csarnokban rendeztek.

  • Aranyos lányok: Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz
    Aranyos lányok: Bálint Bernadett és Nagyváradi Mercédesz

Vegyes párosban a 27 éves sepsiszentgyörgyi asztaliteniszező és Kishegyi Ákos címvédőként ragadott ütőt, ezúttal azonban az elődöntő jelentette számukra a végállomást. Női párosban megismétlődött a tavalyi finálé párosítása, viszont most a Bálint–Nagyváradi kettős revansot vett a címvédő Fazekas–Madarász kettősön, óriási csatában, döntő szettben jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. A háromszéki sportoló egyesben bejutott az elődöntőbe, ahol egy szettet tudott nyerni Madarász Dóra ellen, aki a fináléban Nagyváradi felett diadalmaskodva ötödször szerzett bajnoki címet.

„Úgy érzem, sikeres országos bajnokságot zártam, kihoztam magamból a legtöbbet. Vegyes párosban az elődöntőben búcsúztunk, miután nagy csatában kikaptunk a tokiói olimpiát is megjárt Pergel–Szudi kettőstől. Hatalmas öröm számomra, hogy női párosban országos bajnoki címet szereztünk. Tavaly a Madarász–Fazekas párostól kikaptunk a döntőben, idén pedig sikerült visszavágnunk. Egyesben magabiztos játékkal elődöntőbe jutottam, ami a papírforma szerint alakult, Madarász Dóra legyőzött, majd remek játékkal a finálét is megnyerte. A testvérem a mérkőzéseken mögöttem ült és folyamatosan biztatott, ami nagy segítség volt. Ritkán lát versenyezni, ám ezúttal azt mondta, hogy jól játszom, öröm engem nézni, ez pedig jólesett és erőt ad a folytatáshoz” – mondta Bálint Bernadett, aki a magyar női válogatottal kijutott az idei malmői csapat Európa-bajnokságra.

Eredmények: * egyes: Bálint Bernadett–Müller Evelin 4–1, Bálint–Dari Helga 4–0, Bálint–Madarász Dóra 1–4 * női páros: Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz–Czeglédi Dorka, Szosznyák Emma 3–1, Bálint, Nagyváradi–Barcsai Sophie, Dohoczki Nóra 3–0, Bálint, Nagyváradi–Fazekas Mária, Madarász Dóra 3–2 * vegyes páros: Laskai Írisz, Krebs Levente–Bálint Bernadett, Kishegyi Ákos 1–3, Ágota Csilla, Lung Dániel–Bálint, Kishegyi 1–3, Szudi Ádám, Pergel Szandra–Bálint, Kishegyi 3–2. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2023-03-28: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2023-03-28: Sport - :

Ketten a legjobb harminckettő között (Asztalitenisz)

Péntektől vasárnapig a bukaresti Rapid Sportcsarnokban tartották a felnőtt egyéni asztalitenisz országos bajnokságot, melyen négy háromszéki sportoló is ütőt ragadott. Legjobb eredményük két top harminckettes helyezés, ami a sepsiszentgyörgyi Farkas Yvett és Teodora Simon nevéhez fűződik.