Újabb szirénapróba

2023. március 28., kedd, Közélet

Újabb riasztási gyakorlatot szerveznek Sepsiszentgyörgyön, az önkormányzat tájékoztatása szerint a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség közreműködésével szerdán fél egykor szólaltatják meg városszerte a berendezéseket.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

Arra kérik a sepsiszentgyörgyieket, a sziréna hallatán ne essenek pánikba, hiszen a gyakorlat csupán felkészítő, tájékoztató jellegű. Legutóbb március elsejére hirdettek próbariasztást Háromszék-szerte a megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szervezésében, akkor azonban Sepsiszentgyörgyön műszaki meghibásodás miatt elmaradt a gyakorlat. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1883
szavazógép
2023-03-28: Közélet - Nagy D. István:

Óvatosan a veszélyes anyagokkal (Hulladékgyűjtés)

Felhívással fordult a lakossághoz a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) vezetősége, arra kérve mindenkit: ne dobjanak a szelektíven gyűjtött, újrahasznosítható hulladékok közé a környezetre, illetve az emberre veszélyes anyagokat. Ezek ugyanis nem csak környezetszennyezőek, de a lécfalvi hulladékfeldolgozó telep válogatósorán dolgozók egészségét is veszélyeztethetik.
2023-03-28: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Sok a fiatal, iskolázatlan munkanélküli

Több mint nyolcvan, a nehezen foglalkoztatható (úgynevezett NEETS-kategóriába sorolt), oktatásban és képzésben részt nem vevő, 30 évnél fiatalabb állástalannak sikerült elhelyezkednie februárban a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség közvetítése révén – derül ki az intézmény múlt havi összesítőjéből.