NagyborosnyóÚj helyen fogadják az ügyfeleket

2023. március 31., péntek, Közélet

Amint már hírül adtuk, Nagyborosnyón felújítják az Osztrák–Magyar Monarchia idején épített egykori huszárlaktanya épületét, amely napjainkban a község polgármesteri hivatalának, a Bartha Károly Általános Iskola alsó tagozatának és a községi könyvtárnak adott helyet.

  • Fotó: Ilie Nicolae
    Fotó: Ilie Nicolae

Ilie Nicolae, a község polgármestere tájékoztatott, hogy az épületet kiürítették, március 27-től az önkormányzat hivatalai az orvosi rendelő nemrég felújított épületében, a Fő utca 34. szám alatt fogadják az ügyfeleket. (b. j.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1450
szavazógép
2023-03-31: Közélet - :

Sok a pótolnivalójuk a nyolcadikosoknak

A háromszéki nyolcadikosok alig kevéssel több mint fele érte el az átmenő általánost az országosan egységes próbavizsgán. A megyei tanfelügyelőség által tegnap közzétett eredmények szerint románból és matematikából a diákok szinte fele megbukott, tíz magyar tanulóból kettő pedig nem érte el az ötöst az anyanyelvi próbán.
2023-03-31: Közélet - :

Gyümölcsfákat adnak a sepsiszentgyörgyieknek

Alma-, körte-, cseresznye-, kajszibarack-, őszibarack-, meggy- és szilvafacsemetéket igényelhetnek a sepsiszentgyörgyi lakosok.