Mesék szárnyán

2023. április 4., kedd, Magazin

Március 24–25-én tartották Nagyváradon a Mesék Szárnyán XIX. Országos Mesevetélkedőt a Szacsvay Imre Általános Iskolában. A háromfordulós versenyre ötszáznegyven csapat jelentkezett tizenkét megyéből, és tizennyolc csapat jutott tovább az országos megmérettetésre.

  • Fotó: Facebook / Szekeres Csilla
    Fotó: Facebook / Szekeres Csilla

Négyfős csapatokban versenyeztek a diákok. A szervezők tartalmas programokkal készültek: kézműves-foglalkozások, a Szent László-tárlat megtekintése, látogatás a Vármúzeumban. Pénteken rövid bemutatóval indult a verseny, majd Szőcs Margit meseíróval beszélgethettek a gyermekek. Szombaton írásbeli feladatok megoldásában mérték össze tudásukat a csapatok, ezt a Mesetár – Mesevár színpadi produkciók, mesejelenetek követték.

Kovászna megyét két csapat képviselte a versenyen: a Sellők (Farkas Emma, Kiss-Bartha Dorka, Szakács Andrea Csilla, Szakács Anna Csenge IV. C osztályos tanulók a sepsiszentgyörgyi Váradi József Általános Iskolából, felkészítő tanító: Benedek Edit) és a Csí (Fazakas Lara, Pakó Lea, Bîrligă Nicholas és Rákosi Hunor III. B osztályos tanulók a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskolából, felkészítő tanító: Szekeres Csilla). Mindkét csapat szép eredményt ért el, a Sellők a negyedik, a Csí a kilencedik helyen végzett, emellett pedig a színpadi produkció kategóriában utóbbi csapat a zsűri Tüneményes árnyjátékos díját és a Napsugár különdíját érdemelte ki.

Szekeres Csilla, Kézdivásárhely

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2266
szavazógép
2023-04-04: Nyílttér - :

Baróti és kézdivásárhelyi gyermekek jutottak tovább

A Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi Vetélkedő negyedik osztályosoknak megszervezett megyei szakaszát március 29-én tartották Kovásznán a Kőrösi Csoma Sándor Líceumban.
2023-04-04: Emlékezet - :

Seres Andrásra emlékeztek Négyfaluban

A Barcasági Csángó Kézműves Egyesület szervezésében március 25-én Seres Andrásra (1935–1992) emlékeztek a türkösi (Négyfalu) Népi Alkotóműhelyben. A krizbai születésű, alkotóéveiben Sepsiszentgyörgyhöz kötődő néprajzkutató március 23-án töltötte volna 88. életévét.