Harmadára csökkent a földgázbehozatal

2023. április 19., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Románia 175 300 tonna kő­olaj-egyenértékű (tonne of oil equivalent – toe) földgázt importált 2023 első két hónapjában, ami 64,9 százalékkal (324 500 toe) kevesebb a tavalyi év azonos időszakában behozott mennyiségnél – közölte hétfőn az Agerpres hírügynökség a statisztikai intézet összesítését ismertetve.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

A kitermelt földgázmennyiség – a leadott hőenergia alapján kőolajmennyiségre átszámolva – 1,258 millió tonna kőolaj-egyenértéket tett ki, ami 7,2 százalékkal (84 000 toe) több a tavaly januárban és februárban regisztráltnál. A kormány stratégiákkal és prognózisokkal foglalkozó bizottsága az idei földgázkitermelést 7,61 millió, az importált mennyiséget pedig 2,185 millió tonna kőolaj-egyenértékre becsüli, ami a hazai termelés 2,1 százalékos növekedését, illetve az import 6,2 százalékos csökkenését jelenti 2022-höz viszonyítva.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2023-04-19: Pénz, piac, vállalkozás - :

Vizsgálat

Az Európai Bizottság (EB) részletes vizsgálatot indított annak megállapítására, hogy a Románia által a Blue Air Aviation légitársaság javára elfogadott egyes támogatási intézkedések megfelelnek-e az uniós szabályoknak – olvasható az EB sajtóközleményében.
2023-04-19: Nyílttér - :

Kommentelj most, vagy hallgass örökre

Nem számít, hogy hidegháború, felkelés vagy kommentháború, az ember mindig is megtalálta annak módját, hogy társai fölé kerekedjen, mások kárán egyre magasabbra kapaszkodva teljhatalmat érjen el. Még hitét is szegné csak azért, hogy minden és mindenki fölött rendelkezhessen.