Matematikaversenyen remekeltek

2023. április 27., csütörtök, Közélet

Hároméves kényszerszünet után rendezték meg a XXIX. Nemzetközi Magyar Matematikaversenyt Miskolcon április 19–23. között. A megmérettetésen a Kárpát-medencéből közel 300 középiskolai diák és kísérő tanár vett részt.

A verseny mellett a változatos programban szerepelt a Miskolci Egyetem különböző karainak bemutatkozása, színházi előadás, városnézés, kirándulás, amely során a résztvevők megismerkedhettek a vármegye történelmi-természeti értékeivel. Kovászna megyéből az a tíz diák vett részt a nemzetközi megmérettetésen, akik a februárban Aradon megrendezett országos válogatón díjazottak voltak. Miskolcról is kitűnő eredményekkel tértek haza a háromszékiek.

Első díjban részesült Orbán Pál, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum XI. osztályos diákja (felkészítő tanára Dáni Zsuzsa). Második díjat kapott Miklós Janka (XI. osztály), harmadik díjat szerzett Bereczki Balázs (X. osztály) és Bereczki Anna (XII. osztály). Dicséretben részesült Ráduly Roland Márk (IX. osztály), Tatár Bence (IX. osztály), Dezső Szilárd (X. osztály), Kovács Koppány (X. osztály) és Tordai Ákos (XII. osztály), mindannyian a Székely Mikó Kollégium tanulói, felkészítő tanáraik Oláh-Ilkei Árpád, Ugron Szabolcs és Deák Éva. A verseny résztvevője volt Kaján Botond (XI. osztály, Nagy Mózes Elméleti Líceum) is.

A nemzetközi matematikaverseny mind a tíz résztvevője 10-es osztályzattal felvételt nyer a Babeș Bolyai Tudományegyetem Matematika–Informatika karára, az I., II. és III. díjjal kitüntetettek pedig 10-es osztályzatot kapnak a matematika érettségi vizsgán.

Deák Éva matematikatanár

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1788
szavazógép
2023-04-27: Közélet - Szekeres Attila:

Sepsiszentgyörgyi ízkavalkád (Szent György Napok)

Megjelent a baróti Tortoma Kiadó 100 recept, 100 háziasszony sorozatának hetedik, sepsiszentgyörgyi kötete, és pont a városünnep alatt mutatják be a társszerzők jelenlétében szombat délután 3 órakor a megyeszékhelyi Park vendéglőben.
2023-04-27: Közélet - :

Helyesírási versenyen a háromszéki diákok

A hétvégén tartották Nagyszalontán az országos Fürkész helyesírási és nyelvhelyességi versenyt, ahol megyénket hat kis­diák képviselte.