Elismerés néptáncosoknak

2023. május 2., kedd, Közélet

Néptánc kategóriában Az évad legjobb táncművésze díjat kapott Melles Endre, a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes szólistája, tánckarvezetője. A tánc világnapja (április 29.) alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége tüntette ki a magyar táncszakma kiválóságait, de a sepsiszentgyörgyi és a háromszéki önkormányzat sem feledkezett meg méltatni a táncegyüttes munkáját.

  • Fazakas Mónika, Kocsis Lilla Tünde és Lukács Réka átveszi az oklevelet Vargha Fruzsinától. Fotó: Kátai Jocó
    Fazakas Mónika, Kocsis Lilla Tünde és Lukács Réka átveszi az oklevelet Vargha Fruzsinától. Fotó: Kátai Jocó

A Magyar Táncművészek Szövetsége által a Könczei Árpád rendezte Tragédia című előadás Lucifer szerepéért díjazott Aranysarkantyú- és Junior Prima díjas néptáncos közösségi oldalán mondott köszönetet családjának, mestereinek és a Háromszék Táncegyüttesnek mindazért, ami lehetővé tette, hogy gyarapíthassa tudását és fejlődhessen választott hivatásában. Elsősorban önmagát szeretné kifejezni a tánc által, és példát mutatni a következő nemzedékeknek, hogy lehet álmodni, Erdélyben is lehet nemzetközi színvonalat elérni a táncművészetben – fogalmazott Melles Endre.

Fazakas Mónika, Kocsis Lilla Tünde és Lukács Réka több mint húsz éve táncol a Háromszék Táncegyüttesnél, nekik nyújtott át oklevelet Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere a Tragédia Szent György-napi előadása végén a helyi és a háromszéki önkormányzat nevében. Munkájukkal, kiváló alakításaikkal hozzájárulnak népi kultúránk, hagyományaink és értékeink őrzéséhez, közösségünk lelki és szellemi gazdagításához – áll a méltatásban.

Az egyéni kitüntetésekkel nem ér véget a Háromszék Táncegyüttes tavaszi elismeréssorozata: az áprilisban bemutatott, Élni fogunk szabadon/Petőfi 200 című, Ivácson László rendezte folklórműsort – a diákoknak szervezett előadásokon kívül – május 10-én közkívánatra mutatják be sepsiszentgyörgyi székházukban, és a társulat meghívást kapott a Tragédia előadással a Reflex5 május végi moduljára.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2023-05-02: Közélet - Iochom István:

Búzaszentelés a Perkőn

Tizedik alkalommal tartottak búzaszentelő szentmisét Kézdiszentléleken a perkői Szent István-kápolna mögötti szabadtéri kőszínpadon a húsvét utáni negyedik vasárnap, a jó pásztor vasárnapján.
2023-05-02: Közélet - Iochom István:

Az óvodások hatvanhat ökokerékpárt készítettek (Zöld bicikliút Kézdivásárhelyen)

Benépesült csütörtök délután a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napközi Otthon udvara, közel száz óvodás, szülők és nagyszülők gyűltek össze a napközi otthon által kezdeményezett kettős rendezvényre. Egész héten a téma a Föld, környezetünk megőrzése, a tudatos környezeti nevelés és a közös mozgás volt.