KézdivásárhelySzáz roncsautótól szabadulnának

2023. május 2., kedd, Közélet

Kézdivásárhely is részt vesz a Környezetvédelmi Alapnál meghirdetett Helyi roncsautóprogramban. Az elképzelés szerint száz régi autótól tudna így a város megszabadulni.

Bokor Tibor polgármester kifejtette: a helyi önkormányzatok is pályázhatnak, így Kézdivásárhely is él a lehetőséggel. „Száz autóra szeretnénk a programnál pályázni, ez azt jelenti, hogy bizonyos szabályokat betartva leadható a régi autó, amely után háromezer lejt fizetnek. Ebből az összegből 2400 lejt utal át a Környezetvédelmi Alap az önkormányzatnak, amely a maga részéről hatszáz lejjel, a teljes összeg negyedével járul hozzá” – magyarázta.

A városházán eredetileg ötven autóra gondoltak, de némi mérlege­lés után ezt megduplázták.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 323
szavazógép
2023-05-02: Közélet - Iochom István:

Az óvodások hatvanhat ökokerékpárt készítettek (Zöld bicikliút Kézdivásárhelyen)

Benépesült csütörtök délután a kézdivásárhelyi Csipkerózsika Napközi Otthon udvara, közel száz óvodás, szülők és nagyszülők gyűltek össze a napközi otthon által kezdeményezett kettős rendezvényre. Egész héten a téma a Föld, környezetünk megőrzése, a tudatos környezeti nevelés és a közös mozgás volt.
2023-05-02: Közélet - Bodor János:

Bemutatták a wellnessközpont terveit (Kovászna)

A kovásznai polgármesteri hivatal kiállította a Lőrincz Zsigmond Sípálya közvetlen szomszédságában építendő wellnessközpont építési engedélyét. A kivitelező még csak az Országos Beruházási Társaság (CNI) kezdési parancsára vár.