Készül a nyujtódi ifjúsági ház

2023. május 3., szerda, Közélet

A kézdivásárhelyi városháza által idén kiírt Részvételi Költségvetés pályázatának egyik nyertese az a projekt, amely révén ifjúsági ház létesül Nyujtódon.

  • A szerző felvtele
    A szerző felvtele

A Dózsa György utcai közösségi tér és a nyujtódi ifjúsági ház kapta a legtöbb szavazatot a Részvételi Költségvetés idei pályázatán, amelyet az önkormányzat három éve indított útjára. A 2023-as évre három projektet fogadtak el a városháza illetékesei, ezekre lehetett szavazni 2023. január 10-ig. A három pályázatra összesen 506 szavazat érkezett, a legtöbbet – száznyolcvanat – a nyujtódi ifjúsági ház vitt, ezt követte a Dózsa György utcai közösségi tér 173 szavazattal. A két pályázatot összesen 98 316 lejjel támogatja az önkormányzat.

A nyujtódi projekt célja egy korszerű ifjúsági tér kialakítása a Kézdivásárhelyhez tartozó Nyujtód, Szászfalu és Sárfalva fiatalságának. Előzménye, hogy Kézdivásárhely önkormányzata a fiatalok rendelkezésére bocsátotta a nyujtódi kultúrotthon szomszédságában található régi tűzoltószertárt, amely megfelel egy jól felszerelt ifiháznak, lehetőséget adva a fiataloknak, hogy kellemes környezetben szórakozhassanak, barátkozhassanak, a falusi kocsmák helyett. Az új közösségi térben helyet kap a frissen szerveződött nőegylet is.

A pályázat írói szerint a támogatást felszerelésre költik, nagy részét elektronikai eszközökre és bútorzatra használnák fel. Terveik szerint a két nagyobb helyiség egyikéből idővel, lehetőségeik szerint, podcast-stúdiót alakítanak ki, hogy a virtuális térben is eljuthassanak a fiatalsághoz. Az Ifilázban Ifiházért projekt értékét 49 ezer lejre becsülték a pályázat írói.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 325
szavazógép
2023-05-03: Közélet - Hecser László:

Ötven autót vonnának ki a forgalomból (Barót)

Barót képviselő-testülete jóváhagyta, hogy a városháza részt vegyen a Környezetvédelmi Alap által meghirdetett helyi roncsprogramban.
2023-05-03: Közélet - Bartos Lóránt:

Mozgolódás a kézdivásárhelyi uszodánál

Április 20-án meg kellett volna kezdeni a munkatelep kialakítását a kézdivásárhelyi fedett uszodánál, viszont az ehhez szükséges első szállítmány csak hétfőn érkezett meg Kézdivásárhelyre.