Régi-új alpolgármester Szentkatolnán

2023. május 3., szerda, Közélet

Közel hat hónapos szünet után ismét van alpolgármestere Kézdiszentkatolnának. A március 30-i tanácsülésen Tusa Levente polgármester javaslatára tizenegy szavazattal Fülöp Barnát megválasztották alpolgármesternek.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Fülöp Barna a 2020-as önkormányzati választásokat megelőzően húsz évig és hat hónapig – négy évig néhai Kicsid Béla, 16 és fél évig pedig Tusa Levente „segédjeként” – volt Szentkatolna alpolgármestere. 2020 novemberétől egy kézdivásárhelyi cégnél dolgozott. Egy hete vette át régi-új beosztását, munkaköre a község tisztasága, szépítése és sportélete.

Amint arról annak idején beszámoltunk, 2020 novemberében Kézdiszentkatolnán Fülöp Barna addigi alpolgármester és meglepetésszerűen Zsigmond Zoltán jelöltette magát a tisztségre. Az önkormányzati képviselő-testület titkos szavazása nyomán tíz szavazattal Zsigmond Zoltán hatolykai állategészségügyi technikust választották alpolgármesterré, Fülöp Barna három voksot kapott. Zsigmond Zoltán személyes okokra hivatkozva 2022. október 27-én lemondott mindkét – önkormányzati képviselői és alpolgármesteri – tisztségéről, így közel fél esztendeig nem volt alpolgármestere a községnek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 326
szavazógép
2023-05-03: Közélet - Bartos Lóránt:

Mozgolódás a kézdivásárhelyi uszodánál

Április 20-án meg kellett volna kezdeni a munkatelep kialakítását a kézdivásárhelyi fedett uszodánál, viszont az ehhez szükséges első szállítmány csak hétfőn érkezett meg Kézdivásárhelyre.
2023-05-03: Közélet - Iochom István:

Újraválasztották Balogh Tibort (Tisztújító közgyűlés a kézdiszentlélekI RMDSZ-nél)

A Petőfi Sándor Művelődési Házban tartotta tisztújító közgyűlését az RMDSZ Kézdiszentléleki Községi Szervezete múlt szerdán. A jelen levő 96 küldött újra Balogh Tibor polgármestert bízta meg a szervezet vezetésével. Az elöljáró munkáját a következő négy évben az újonnan megszavazott választmány segíti – adta hírül az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sajtóirodája.