Megújult a Székely Nemzeti Múzeum

2023. május 19., péntek, Közélet

Immár a laikus is elhiheti, kívül-belül megújult a Székely Nemzeti Múzeum Kós Károly tervezte épülete és kertje.

  • A múzeumkertet is megcsodálták a látogatók. Fotó: Szekeres Attila
    A múzeumkertet is megcsodálták a látogatók. Fotó: Szekeres Attila

Az őszi nyitás előtt, tegnap, a múzeumok világnapján megnyitotta vadonatúj, de az építész tervei alapján készült kapuját a sepsiszentgyörgyi intézmény, melynek munkatársai végigvezették a feliratkozott érdeklődőket az épületen, olyan zegzugokba is bepillantást engedve, ahova addig sem juthatott be, és ezután sem fog tudni betekinteni, aki nem ott dolgozik. Látogatási beszámolóval következő lapszámunkban jelentkezünk.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1769
szavazógép
2023-05-19: Közélet - Bodor János:

Száz roncsautótól szabadulnának (Kovászna)

A Környezetvédelmi Alap (AFM) által meghirdetett első helyi roncsautóprogram keretében Kovászna város önkormányzata száz gépkocsi leadására kért támogatást, jelenleg a pályázat elbírálására várnak.
2023-05-19: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A szociáldemokraták, a szakszervezetek és a varázspálca

Forr az ország: a tanügyi szakszervezetek hétfőtől hirdettek általános sztrájkot, tiltakozni készülnek az egészségügyi alkalmazottak, és alighanem más ágazatok dolgozói is készenlétben állnak, hogy szükség és lehetőség esetén utcára vonuljanak vagy éppen beszüntessék a munkát.