Hajnali tűz Uzonban

2023. május 19., péntek, Közélet

Meggyulladt egy épület Uzonban, péntek hajnalban. A megyei katasztrófavédelmi felügyelőséget 4 óra körül riasztották.

  • Fotó: Megyei katasztrófavédelmi felügyelőség
    Fotó: Megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

Két tűzoltócsapat mellett egy SMURD rohammentőt és egy magasból történő mentésre alkalmas járművet is küldtek a helyszínre a megyeszékhelyről. Érkezésükkor az épület teteje lángokban állt. A hivatásos tűzoltók munkáját a helyi önkéntes lánglovagok is segítették. A felügyelőség beszámolója szerint a tűz következtében sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-05-19: Közélet - :

Robbanások hallatszanak Sepsiszentgyörgyön, de senki nem mond semmit - FRISSÍTVE: Hangrobbanás lehet a zaj oka

Rengeteg sepsiszentgyörgyi polgárt tölt el aggodalommal, már-már pánikközeli hangulat alakult ki a városban, hiszen pénteken már harmadik napja, hogy nagy erejű robbanás hangja és hulláma rázta meg a várost, ám egyetlen hivatalos szerv sem közöl semmit. Az illetékeseknél érdeklődtünk – választ nem nagyon kaptunk.
2023-05-19: Közélet - Fekete Réka:

Kétezer háromszéki pedagógus csatlakozik (Általános sztrájk a tanügyben)

Egyetlen óvodát, iskolát sem zárnak be, biztosítják azoknak a gyermekeknek a felügyeletét, akik hétfőn reggel megjelennek a tanintézményekben, a nem sztrájkoló pedagógusok tanórát is tarthatnak, ha lesz akinek – mondta érdeklődésünkre Kiss Imre megyei főtanfelügyelő.