Medvebocsot gázoltak el Szépmezőnél

2023. május 22., hétfő, Közélet

A megyei rendőrfelügyelőség képviselője értesítette hétfőn a környezetvédelmi őrséget arról, hogy a 13E jelzésű úton, Szépmezőnél egy medvebocs tetemére bukkantak.

  • Fotó: Facebook / Megyei környezetvédelmi őrség
    Fotó: Facebook / Megyei környezetvédelmi őrség

A helyszínre kiszállt az intézmény felügyelője, a környezetvédelmi ügynökség képviselője, valamint egy állatorvos is, aki megállapította, hogy az állatot elgázolták. Tetemét egy erre szakosodott létesítményben elhamvasztják – tájékoztatott a közösségi médiában a környezetvédelmi őrség. (dvk)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 546
szavazógép
2023-05-22: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tudományos diákköri konferencia (Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem)

Második alkalommal adott otthont a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi tanulmányi központja az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) agrártudományi szekciójának. A pénteki eseményen a zsűri harminckét hallgató tudományos dolgozatát hallgatta meg és értékelte.
2023-05-23: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Zene
KONCERTSZÍNHÁZ. Fekete Zsolt Perkucigo című előadása ma 19 órától látható a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház nagytermi stúdiójában. A zenei projekt tagjai: Ioni Renáta (fuvola-ének), Gáspár Álmos (gitár), Vitályos Lehel (nagybőgő), Gergely Zoltán (ének), Fekete Zsolt (ütős hangszerek). Jegyár: 20 lej. A produkció az intézményesült rasszizmus húsbavágó valóságát dolgozza fel.