Hegyi-kerékpározásHarmincnyolc kvalifikációs pontot szerzett Törökországban

2023. május 23., kedd, Sport

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede május 17. és 21. között a törökországi Sakarya tartományban versenyzett, ahol két Cross Country Olympic olimpiai kvalifikációs megmérettetésen, valamint az idény első Cross Country Eliminator világkupa-viadalán tette próbára magát. A 27 éves kerékpáros 38 ponttal gazdagodott, azonban az XCE-versenyen technikai probléma miatt kiesett a negyeddöntőben.

  • Fotó: Facebook / Movilele Blăjelului
    Fotó: Facebook / Movilele Blăjelului

A Cross Country Eliminator szakágban Balkán-bajnok székelyföldi kerékpáros május 17-én a Sakarya MTB Cup Night Race, míg május 19-én a Sakarya MTB Cup versenyen vett részt. Az elsőn 13 országból 22 versenyző, míg a másodikon 14 országból 29 sportoló tette próbára magát. Molnár Ede egy hatodik és egy tizenegyedik helyezéssel zárt Törökországban, így összesen harmincnyolc olimpiai kvalifikációs pontot gyűjtött. Vasárnap következett a világkupa, ahol a negyeddöntőben elszakadt a biciklilánca, versenyzőnk számára így felemásra sikeredett a 26 kerékpárost felvonultató rangos megmérettetés.

„Az XCE világkupaverseny előtt két XCO-viadalon is rajthoz álltam. Az időjárás nehezítő körülménynek bizonyult, hiszen mindkétszer sárban kellett tekernünk, viszont elégedett vagyok az eredményekkel, hiszen 38 olimpiai kvalifikációs pontot gyűjtöttem. A világkupa nem úgy alakult, ahogy elterveztem, az időfutam során a cél előtt leesett a biciklilánc, ennek ellenére tizenötödik lettem. A negyeddöntőben is pechem volt, mivel a rajt után elszakadt a lánc, így kiestem. A történtek nem tántorítottak el a folytatástól, készülök a világkupa második szakaszára, amelyet Belgiumban rendeznek. Ezt megelőzően az XCO Román Kupa első fordulója következik, amelynek a hétvégén Medgyes ad otthont” – nyilatkozta Molnár Ede.

Eredmények: * Sakarya MTB Cup Night Race: 1. Gre­gor Raggl (Ausztria) 1:15:32 óra, 2. Ursin Spescha (Svájc) 1:15:32, 2. Dmytro Titarenko (Ukrajna) 1:15:32... 6. Molnár Ede (Románia) 1:17:11 * Sakarya MTB Cup: 1. Pierre de Froidmont (Belgium) 1:16:24 óra, 2. Gregor Raggl 1:16:54, 3. Arne Janssens (Belgium) 1:16:54... 11. Molnár Ede 1:20:35 * Cross Country Eliminator (XCE) világkupa: 1. Titouan Perrin Ganier (Franciaország), 2. Simon Gegenheimer (Németország), 3. Quentin Schrotzenberger (Franciaország)... 16. Molnár Ede. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 754
szavazógép
2023-05-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2023-05-23: Sport - :

Másodszor bajnok Gheorghe Hagi csapata (Labdarúgás, SuperLiga)

A felsőházi rájátszás utolsó előtti fordulójában eldőlt a bajnoki cím a román élvonalbeli megmérettetésen, miután az első és második helyezett összecsapásán az FC Farul Constanța hazai közönség előtt kétgólos hátrányból fordítva diadalmaskodott az FCSB felett, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a tabellán.