Labdarúgás, 3. LigaHáromszéki összecsapással zárják az idényt

2023. május 26., péntek, Sport

A háromszéki csapatok befejezik szereplésüket a 2022–2023. évi idényben. A kieső Kézdivásárhelyi SE ma 18 órától a bennmaradását már biztosító Sepsi OSK II. ellen játszik a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának utolsó, 10. fordulójában.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

A harmadosztályú bajnokság alsóházi rájátszása a múlt hétvégén véget ért, az 5. csoportot a Blejoi nyerte meg, míg a második helyen a Plopeni végzett, így mindketten készülhetnek az osztályozó első körére, előbbi a Viitorul Dăeşti, utóbbi az Alexandria ellen. Ezzel ellentétben az alsóházban még hátra van egy forduló, ahol a hat év után kieső kézdivásárhelyi csapat hazai pályán búcsúzik. Vasile Gherghe együttese a playoutban mindössze egy mérkőzést nyert meg, kétszer döntetlent játszott és hatszor kikapott. Az előző fordulóban egyértelmű vereséget szenvedett a Zernesti Olimpic vendégeként, míg a Sepsi OSK II. hazai környezetben nyolcgólos győzelmet aratott a Păulești ellen, ezáltal bebiztosította bennmaradását. Valentin Suciu legénysége az alsóházban négyszer diadalmaskodott, egyszer osztozott a pontokon és négyszer alulmaradt. A háromszéki alakulatok történetük során nyolcadszor néznek farkasszemet a 3. Ligában, korábban háromszor a sepsiszentgyörgyi és háromszor a felső-háromszéki gárda örülhetett, egyszer pedig remiztek. Ebben az idényben egyszer a megyeszékhelyi együttes, kétszer pedig a Kézdivásárhelyi SE győzött, legutóbb pedig április végén találkoztak a szemerjai stadionban. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2071
szavazógép
2023-05-26: Sport - :

Niczuly Roland élete mérkőzését játszotta (Labdarúgás)

A Sepsi OSK megvédte címét a Román Kupában, miután a sepsiszentgyörgyi csapat szerdán tizenegyesrúgások után 5–4 arányban diadalmaskodott a Kolozsvári Universitatea felett. A döntő legjobb játékosának járó elismerést az immár kétszeres kupagyőztes Niczuly Roland érdemelte ki, aki hárította Ely Fernandes, José Gomes és Ivan Martić büntetőjét.
2023-05-26: Sport - :

Több mint kétszázan ­versenyeztek (Atlétika)

Kétszáztíz gyermek vett részt kedden a sepsiszentgyörgyi SepsiTri SK által első alkalommal megszervezett Kids Run futóversenyen, amelyre 5 és 18 év közötti fiúk és lányok jelentkezhettek. A versenyzők korosztálytól függően rövidebb és hosszabb távokon tehették próbára magukat.