Fejenként fél mázsa üveget adtak le

2023. július 11., kedd, Közélet

Közel 8500 doboz sört és kétezernél több literes ivóvizet vittek haza azok a sepsiszentgyörgyi lakosok, akik leadták üres üvegeiket a Tega köztisztasági vállalat valamelyik gyűjtőpontján.

  • Fotó: Tega Rt.
    Fotó: Tega Rt.

Habár az előzőnél jóval kevesebb mennyiséggel zárult, az év második sepsiszentgyörgyi üveggyűjtését is sikeresnek nyilvánította a cég, amelynek közleménye szerint 939 személy összesen 53 tonna (53 031 kg) üveget adott le. Ez majdnem 56,5 kg fejenként. A jutalom minden öt kilogramm után egy fél liter sör volt vagy egy liter víz. A sör jobban fogyott: ebből 8418 doboz kelt el, vízből 2175 liter.

A legtöbb üveget (6770 kg-ot) június 30-án a Kós Károly utcai régi kenyérgyárnál, július elsején pedig az állomásnál (6960 kg-ot) adták le, ezeken kívül a Szabó Kati Sportcsarnoknál, a Penny Áruháznál, a Kálvin téren és az Energia utcai hulladékudvarban fogadtak még rakományokat.

A Tega azért szervez évente három üveggyűjtést Sepsiszentgyörgyön, mert így sokkal kevesebb üveg kerül a vegyes hulladékba, amelynek lerakási költségei egyre csak emelkednek. Máthé László igazgató elmondása szerint azt akarják elérni, hogy az italos- és befőttesüvegek ne a hulladékba kerüljenek, mert az nagyon drága, hanem az újrahasznosítókhoz; épp ezért örvendenek, hogy az embereket érdekli ez az akció. Az előző, tavaszi gyűjtés során közel 90 tonna (89 711 kg) üveget vitt be a lakosság, de ezt a nagyobb mennyiséget azzal magyarázzák, hogy akkor a hat hónap alatt felhalmozott üvegeket adták le

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2023-07-11: Közélet - :

Autók ütköztek

Három balesethez szálltak ki a Kovászna megyei katasztrófavédelmi felügyelőség munkatársai vasárnap Sepsiszentgyörgyön és környékén.
2023-07-11: Közélet - Bartos Lóránt:

Építik az inkubátorházat, újabb hitelvonalat nyitott a város (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi Szabadság utcában lévő inkubátorház mellett egy újat építenek a Stadion utcában: egy régi hőközpontot alakítanak át erre a célra.