KarateFelkészültek az idényrajtra

2023. szeptember 7., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club karateszakosztályának sportolói augusztusban elkezdték az alapozó edzéseket, készülve a hamarosan rajtoló versenyidényre. A székelyföldi karatésok az állóképesség-fejlesztés után Gyomaendrődre utaztak, ahol egy nemzetközi edzőtáborban vettek részt.

Az MTK Budapest által augusztus 13. és 20. között rendezett edzőtáborba Romániából, Szlovákiából, Ukrajnából, Izraelből és Iránból érkeztek versenyzők. A Vass Hunor irányította háromszéki együttes a magyarországi felkészülésre közel negyven sportolóval utazott, ahol az edzések korcsoportok szerint, négy edző vezetésével zajlottak. Ezt követően egy hétig a sepsiszentgyörgyi műhelyben készülhettek a karatésok, majd augusztus 28-tól ötnapos táborba vonultak Kommandóra. A már hagyományosnak számító felkészülésre a Sport-All Sport Club több mint ötvenfős csapattal utazott a megye legmagasabban fekvő településére.

„A felkészülési időszak végeztével kijelenthetem, hogy egy intenzív, megterhelő időszakon vannak túl fiatal sportolóink, viszont, ha lehet így fogalmazni, ez is volt a cél. Az alapozás, mint mindegyik sportágban, egy határokat feszegető időszak, azonban elengedhetetlen kiindulópontot ad a specifikus felkészülésre. Szeptembertől már kezdődik a versenyidőszak, ahol számunkra az idény első megmérettetése a nemzetközi Budapest Open, amelyre 2200 karatés nevezett. Ez már kvalifikációs pontszerző viadal a jövő évi utánpótlás Európa-bajnokságra, amelynek Grúzia ad otthont” – fogalmazott Vass Hunor. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2286
szavazógép
2023-09-07: Sport - Tibodi Ferenc:

Jó várnai vendégszereplés (Atlétika)

Szeptember 1–4. között a megyeszékhelyi Sepsi ISK sportolói Várnán vendégszerepeltek, ahol két atlétikai megmérettetésen vettek részt.
2023-09-07: Sport - :

Szerbiában játszik rangadót a magyar válogatott (Európa-bajnoki selejtező)

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat legnehezebb mérkőzése vár a magyar válogatottra, amely a sztárokkal felálló Szerbia vendégeként játszik. A csoportrangadót zárt kapuk mögött rendezik, mivel márciusban a szerb szurkolók diszkriminatív rigmusokat skandáltak, emiatt csak gyerekek lesznek a Rajko Mitić Stadionban. A ma 21.45-kor kezdődő találkozót a spanyol Juan Martínez Munuera vezeti. Az összecsapást az M4 Sport és a Digi Sport 3 élőben közvetíti.