JégkorongAz Erste Liga-címvédő vendégeként kezdenek

2023. szeptember 11., hétfő, Sport

A Háromszéki Ágyúsok megkezdik szereplésüket a 2023–2024. évi romániai bajnokságban. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította csapat nehéz találkozóval kezdi az idényt, ugyanis ma 18.30-tól a Gyergyói Hoki Klub vendégeként játszik. A narancs-kék mezes együttes az első hazai mérkőzését szeptember 19-én szintén az Erste Liga-címvédővel vívja a Deme László Műjégpályán. A háromszéki és a gyergyószentmiklósi gárda szeptemberben összesen négyszer találkozik a pontvadászatban.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

„Gyergyószentmiklósi ellenfelünk a kereten sokat nem változtatott, talán még sikerült erősítenie, a kontinuitásra adnak az edzők és a játékosok terén egyaránt. Lehetőségünk lesz a játékunkat csiszolni és a védekezésünket gyakorolni, viszont fontos, hogy a mérkőzés során minden adódó lehetőséget kihasználjunk. Az erős együttesek elleni meccseken fejlődni szeretnénk, szeptemberben igyekszünk felkészíteni a következő találkozókat, amikor majd a Galaci CSM, a Sapientia U23 és Bukaresti Steaua lesz az ellenfelünk” – mondta Miklós Ervin, a Háromszéki Ágyúsok elnöke.

A narancs-kék mezes alakulat keretében a nyáron történtek változások: különböző okok miatt négy hazai jégkorongozó – Bíró Mátyás, Karda Előd, Danalizi Gergő és Solymosi Tamás – távozott, illetve a klub a három külföldi – Szergej Pajor, Vitalij Karamnov, és Alexander Bolsakov – szerződését sem hosszabbította meg, viszont Péter Andor, Antal László, Györffy Szilárd, Részegh Zsolt és Szőcs Zalán szemé­lyében érkezett öt tehetséges székelyföldi játékos.

„Az új idényben megvan az a lehetőségünk, hogy beépítsük a fiatal játékosokat. Ha a következő években a gazdasági helyzet engedi és lehetőségünk lesz, akkor megerősítjük a csapatunkat idegenlégiósokkal. A romániai bajnokságban minden együttes erejét a hazai mag adja, hiszen a külföldi jégkorongozók száma korlátozott. Ha sikerül elérni azt, hogy a szezon végére legyen húsz székelyföldi játékosunk, akik bármikor bevethetőek, akkor a következő években képesek leszünk versenyképes alakulatot kiállítani a hazai pontvadászatban és az Erste Ligában egyaránt” – fogalmazott a háromszéki klub elnöke. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2268
szavazógép
2023-09-11: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
KORTÁRS KÉPZŐMŰVÉSZETI SEREGSZEMLE. Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központban megnyílt a DÉJÀ VU – II. Erdélyi Kortárs Képzőművészeti Seregszemle, amely megtekinthető október 26-áig keddtől péntekig 9 és 17, szombaton 10 és 16 óra között.
2023-09-11: Sport - Miska Brigitta:

Otthon tartotta a három pontot a KSE (Labdarúgás, 3. Liga)

A Kézdivásárhelyi SE szombaton végig uralt találkozón megszerezte idénybeli első győzelmét a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. A felső-háromszéki csapat 2–0-ra nyert az újonc Tatrang ellen a Sinkovits Stadionban a harmadik fordulóban. A Sepsi OSK II. szombaton elvesztette második idegenbeli mérkőzését is, 4–2-re kikapott a hibátlan Barcarozsnyói Olimpic otthonában.