Női kosárlabdaKét győzelem Budapesten, szerb játékos érkezett

2023. szeptember 11., hétfő, Sport

A bajnoki címvédő Sepsi-SIC megnyerte az előszezon első két felkészülési mérkőzését, amelyet a sepsiszentgyörgyi zöld-fehérek az elmúlt hét végén a budapesti TFSE-MTK vendégeként játszottak. Emellett a megyeszékhelyiek pénteken közösségi oldalukon bejelentették, hogy leszerződtették a szerb válogatott Maša Jankovićot.

  • Fotó: Facebook / TFSE – MTK Női Kosárlabda
    Fotó: Facebook / TFSE – MTK Női Kosárlabda

A DVTK HUN-Therm ellen elmulasztott edzőmérkőzések után a bajnoki címvédő Sepsi-SIC a hétvégén Budapesten vendégszerepelt, ahol a TFSE-MTK ellen vívta az előszezon első két felkészülési meccsét. Az alakulatok a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban találkoztak egymással, és mindkét összecsapás a sepsiszentgyörgyiek sikerét hozta.

A Sepsi-SIC pénteken szerényebben kezdte az első magyarországi meccsét, de a nyitó negyed felénél már egyenlő volt az állás, és tízpercnyi játék után három ponttal vezettek a háromszékiek. A folytatásban a mieink megtartották az előnyüket, amely a meccs végére tizenkét pontosra nőtt, és a zöld-fehérek 65–77-re (22–25, 11–15, 13–14, 19–23) nyertek. Csapatunk és pontszerzőink: Nyström 17/3, Hristova 15/3, Janković 6, Green 16/6, Mununga 11; cserék: Dumitrescu 2, Gereben 8, Akathiotou, Mikes, Cătinean 2, Belegante, Lipovan.

Szombaton is a házigazdák kezdték jobban a találkozót, sőt, ezúttal az első negyedet is megnyerték, azonban a szentgyörgyiek a második negyed végére fordítottak. A térfélcsere után ritmust váltottak lányaink, és végül 64–77-re (19–16, 16–20, 17–22, 12–19) diadalmaskodtak. Csapatunk és pontszerzőink: Akathiotou 4, Cătinean 2, Janković 3, Green 15/3, Mununga 17; cserék: Dumitrescu 2, Gereben 3/3, Nyström 19/12, Lipovan, Mikes, Hristova 12, Belegante.

A szerb válogatott Maša Janković a Sepsi-SIC új játékosa. A 187 centiméter magas kosaras az előző idényben a spanyol élvonalban, a Leganes csapatában játszott: összesen 17 mérkőzésen lépett pályára, átlagban 25 percet töltött a parketten, ezalatt pedig 7,8 pontot dobott és 4,5 lepattanót gyűjtött be. A 23 éves kosárlabdázó a szerb nemzeti csapattal részt vett az idei Európa-bajnokságon, ahol ötödikek lettek. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1868
szavazógép
2023-09-11: Sport - Tibodi Ferenc:

Két nagyon nehéz meccs előtt a futsalválogatott (Teremlabdarúgás, vb-selejtező)

Az újonc Sepsi-SIC edző-játékosa, Mánya Szabolcs is kapott behívót a romániai teremlabdarúgó-válogatottba, amelyre szeptember 15–20. között a 2024-es világbajnokságra való kijutás szempontjából két nagyon nehéz selejtező vár. A Kacsó Endre irányította alakulat előbb Azerbajdzsán, majd Kazahsztán együttesével  találkozik.
2023-09-11: Sport - :

Németország nyerte a világbajnokságot (Férfi kosárlabda)

Hatalmas izgalmak után Németország nyerte a Távol-Keleten zajló férfi kosárlabda-világbajnokság fináléját, miután vasárnap 83–77-re diadalmaskodott Szerbia felett, így első alkalommal lett aranyérmes. Kanada szerezte meg a bronzérmet, ugyanis hosszabbítást követően 127–118-ra legyőzte az Egyesült Államok együttesét a kisdöntőben.