CselgáncsHét induló, hét dobogós helyezés

2023. szeptember 13., szerda, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hét sportolóval vett részt a szombaton megtartott cselgáncs Szatmárnémeti Kupán, ahonnan hét – két első, három második és két harmadik – dobogós helyezéssel tértek haza.

  • Fotó: Facebook / Veres László
    Fotó: Facebook / Veres László

A tizenegyedik alkalommal megszervezett nemzetközi Szatmárnémeti Kupa küzdelmeinek a Both Katalin Sportterem adott otthont, ahol hat ország (Románia, Magyarország, Szlovákia, Lengyelország, Moldova és Belgium) 38 klubjának összesen 385 cselgáncsozója lépett tatamira. A népes mezőnyben ott volt a kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK hét sportolója is, akik ezen a megmérettetésen is letették névjegyüket, hiszen hét dobogós helyezést jegyeztek. A legjobb eredményük Simon Tege (U18, 50 kg) és Pál Norbert (U18, 55 kg) nevéhez fűződik, akik nem találtak legyőzőre és elsők lettek, a dobogó második fokára Crăciun Dániel (U15, 50 kg), Tamás Gábor Krisztián (U18, 55 kg) és Antal Levente (U18, 90 kg) állhatott fel, míg Vida Máté (U15, 60 kg) és Zoller Botond (U15, 55 kg) a harmadik volt.

„Jól teljesítettek a fiúk. A vakáció után ez volt az első versenyük, így nyugodtan kijelenthetem, hogy nagyon ügyesek voltak” – nyilatkozta érdeklődésünkre Veres László edző, aki azt is elmondta, hogy egypár dzsudokával ott lesznek a hétvégén Nagyszebenben sorra kerülő Temerarul Kupán.

A céhes városi klub sepsiszentgyörgyi cselgáncsosa, Balogh Hanna (+70 kg) az elmúlt hétvégén a hágai U21-es Európa-bajnokságon vett részt, amit sajnos helyezés nélkül zárt. (t)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-09-13: Sport - :

Sima győzelem a Román Kupa negyedik szakaszán (Hegyi-kerékpározás)

A sepsiszentgyörgyi Molnár Ede egyértelmű győzelmet aratott a Porumbacu MTB Race hegyikerékpáros versenyen, amelyet szeptember 8. és 10. között negyedszer szerveztek meg. A Szeben megyében rendezett viadal egyben a Cross Country Olym­pic (XCO) Román Kupa negyedik, utolsó előtti szakasza is volt.
2023-09-13: Szabadidő - :

Mit főzzünk ma? (Körömpörkölt)

Hozzávalók: 2 disznóláb (sertésköröm), 2 piros kápia paprika, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 2 fej fehérhagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 dl olaj, só, 1–2 kiskanál bors, 2 kiskanál fűszerpaprika, 2 kiskanál ételízesítő; a körethez: 1 kg krumpli, só.