Beruházások

2023. szeptember 13., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Az idei év első hat hónapjában a nettó beruházások 70,051 milliárd lejre rúgtak, ami 13,5 százalékos növekedést jelent a 2022-es év azonos időszakához képest – derül ki az Országos Statisztikai Intézet adataiból.

  • Fotó: Ferencz Csaba
    Fotó: Ferencz Csaba

Ez az összes összetevő elem növekedésének köszönhető: a gépekre fordított beruházások (beleértve a szállítási eszközöket) 21,3 százalékkal, az új építkezési munkálatokba történt befektetések 7,7 százalékkal, az egyéb kiadások 41 százalékkal nőttek.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 547
szavazógép
2023-09-13: Pénz, piac, vállalkozás - :

Külkereskedelmi mérleg

Az év első hét hónapjában 17 százalékkal, 16 milliárd euró alá csökkent Románia külkereskedelmi mérleghiánya.
2023-09-13: Belföld - :

Borboly és Tánczos pályázik a csíki elnöki tisztségre

Borboly Csaba jelenlegi elnök és Tánczos Barna szenátor, korábbi környezetvédelmi miniszter is benyújtotta jelölti pályázatát az RMDSZ Csík területi szervezetének elnöki tisztségére – közölte Becze István területi ügyvezető elnök.