Felháborító

2023. szeptember 15., péntek, Belföld

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületének Igazgatótanácsa felháborítónak tartja, hogy az Amerikai Egyesült Államok – budapesti nagykövetsége által – megtagadta a beutazási vízumot egy magyar újságírótól – áll a szervezet által tegnap kiadott közleményben.

Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesületével partneri viszonyt ápoló Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, számos külföldi és nemzetközi sportújságíró- és újságíró-szervezet tisztségviselője 2023. szeptember 15-én a Chicagói Magyar Kultúrtanács felkérésére az észak-amerikai magyarok hagyományos futballtornája, az immár 25. alkalommal megrendezendő jubileumi Árpád-kupa megnyitása mellett tudósítói feladatokat is ellátott volna. Az ügy önmagában is aggasztó, ám tetézi, hogy Szöllősi György sportdiplomataként, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának küldöttjeként, nagykövetként utazott volna, és a hivatalosan igényelt diplomatavízumot tagadták meg tőle.

A Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete elfogadhatatlannak tartja a sajtó munkatársai mozgásterének szűkítését, valamint a sajtó- és véleményszabadság korlátozását – zárul a közlemény.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 547
szavazógép
2023-09-15: Világfigyelő - :

Értelmetlennek tartja a bővítést Ausztria

Ausztria elutasította az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen arra vonatkozó kérését, hogy Bécs hagyjon fel a Románia és Bulgária schengeni csatlakozásával szembeni ellenállásával – közölte tegnap az Euractiv. Az osztrák fél a tájékoztatás szerint azzal érvelt, hogy a szabad mozgást biztosító térség bővítésének jelenleg nincs semmi értelme.
2023-09-15: Közélet - Nagy D. István:

Határozott fellépést várnak a belügyminisztertől (Úzvölgyi hadi temető)

Levélben fordult Cătălin Predoiu belügyminiszterhez Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő, a Magyar Polgári Erő ügyvivő elnöke a nyáron az úzvölgyi hadi temetőben történtekkel, illetve a hatóságok viszonyulásával kapcsolatban, mindenek­előtt arra vár válaszokat, hogy a tárcavezető mit szándékszik tenni az ügyben. A szerdán elküldött hivatalos megkeresésben a honatya úgy fogalmaz, hogy a temetőben a Nemzet Útja mozgalom tagjai és szimpatizánsai által elkövetett barbár tett egy jogerős bírósági ítélet – nem mellesleg a csendőrség és a rendőrség mundérjának – „lábbal tiprása”.