Külön folytatnák

2023. szeptember 19., kedd, Belföld

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) jelenleg arra készül, hogy önállóan vegyen részt a jövő évi választásokon – jelentette ki tegnap Lucian Bode.

  • Fotó: Facebook / Lucian Bode
    Fotó: Facebook / Lucian Bode

A PNL főtitkára kifejtette: a liberálisok 2019-ben is bebizonyították, hogy egy jó jelöltlistával és programmal meg tudják nyerni az európai parlamenti választásokat, emlékeztetve arra, hogy akkor a támogatottságuk 27 százalékos volt. Bode meggyőződését fejezte ki, hogy a PNL jelenlegi 20 százalékos támogatottsága jövőre újra 25 százalékosra nőhet. Ezt szerinte részben megfelelő szervezéssel, részben más pártokkal – például a Liberálisok és Demokraták Szövetségével (ALDE) – való szövetkezéssel tudják elérni. A liberálisok főtitkára elmondta azt is, hogy a PNL „a kormányprogram sikeres végrehajtása után”, szociológiai felmérések alapján dönt majd a PSD-vel való választási együttműködésről.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-09-19: Belföld - :

Megszorítások, különnyugdíjak

A hétfői nap folyamán Nicolae Ciucă szenátusi elnökkel és Marcel Boloş pénzügyminiszterrel is megvitatja azokat a tervezett fiskális intézkedéseket, amelyekért felelősséget készül vállalni a kormány a parlament előtt – közölte tegnap Marcel Ciolacu a Szociáldemokrata Párt (PSD) állandó bürójának ülése után.
2023-09-19: Belföld - :

Hírsaláta

MEGÜTÖTTE A FŐNYEREMÉNYT. Elvitték vasárnap este a 13,83 millió lejes (több mint 2,78 millió eurós) főnyereményt a hatos lottón – közölte a Román Lottótársaság. A nyertes számsort Calafaton játszották meg és 14,50 lejt fizettek érte.