Ismerje meg Ön is a tekercses etikett címke jellemzőit! /X/

2023. szeptember 19., kedd, Szabadidő

A tekercses etikett címke használata a legtöbb vállalkozásnál ma már mindennapos. Hiányában nagyon nehéz lenne a termékek jelölése, a kötelező és ajánlott információk közlése, az azonosítás. 

A tekercses etikett címke kiválasztása 

A tekercses etikett címke kiválasztása egyszerű - gondolják sokan. Aztán, amikor a szaküzletben vagy a tekercses etikett címkét forgalmazó webáruházban - például az cimke-nyomtato.hu-nál - számos opció tárul az érintett elé, akkor tudatosul benne, hogy ez nem így van. 

A megfelelő alapanyagú és ragasztójú öntapadós etikett címke kiválasztása kardinális kérdés, ha nem szeretnénk bosszankodni a végeredmény miatt. Ugyanis ha nem jó a méret, az alapanyag vagy a ragasztó, az problémák tucatját okozhatja, amit érdemes elkerülni. És akkor a beszerzésre fordított időről, energiáról és pénzről még nem is beszéltünk.

Az öntapadó etikett címke jellemzői: a méret

A tekercses etikett címkék könnyebb megkülönböztetése érdekében nemzetközi jelölést alkalmaznak a gyártók. Nagyon lényeges lépés az öntapadós etikett címke méretének a pontos meghatározása, amelynél tekintettel kell lenni a meglévő címkenyomtató specifikációira, a tervekre és magára a címkézendő termékre is.

Az alapanyag is kiemelt jelentőséggel bír

A tekercses etikett címke alapanyaga szerint lehet:

* Direkt termál alapanyag: a legegyszerűbb, legolcsóbb etikett címke alapanyag, aminek a nyomtatásához nem kell festékszalag, mivel a nyomtatófej által kibocsátott meleg hatására keletkezik a nyomat. Bár kiváló ár-érték arányú kellékanyag, de alkalmatlan a hosszú távú felhasználásra, felhasználási ideje normál körülmények között is csak 1-3 év. A fizikai behatások következtében (karcolódás, súrlódás, kaparás) az alapanyag elszíneződik, ez pedig jelentősen rontja a nyomatképet. 

* Papír alapanyag: nyomtatásához WAX festékszalag szükséges, ami a nyomtatási költséget 20-25%-kal megemeli. Tökéletes választásnak bizonyulnak a beltéri felhasználás esetében, hiszen akár több éven át is tökéletesen megőrzik a címkenyomatot - fizikai behatásokra a nyomatkép nem színeződik el.

* Műanyag alapanyag: nyomtatásához RESIN festékszalag kell, így a papír alapanyagú címkenyomtatáshoz képest még +20-30%-os költségnövekedéssel kell számolni. Kiválóan alkalmazhatók kül- és beltéren egyaránt. Ellenállnak a nedvességnek, a vegyi anyagoknak, a mechanikai hatásoknak.

A ragasztó kiválasztására is oda kell figyelni

A ragasztó is fontos jellemző, ami szintén többféle lehet:

* Normál ragasztó: általános címkézési feladatokra való, sima felületen kiváló és gyors tapadást biztosít, ez az egyik legolcsóbb választás.

* Erős ragasztó: időtálló, 15-20 évig is a helyén marad. Nehéz eltávolítani.

* Visszaszedhető ragasztó: ez nem tapad olyan erősséggel a felületre, mint a normál ragasztóval ellátott etikett címkék, mégis biztos tapadást nyújt - könnyedén és nyom nélkül eltávolítható.

A tekercses etikett címke az Ön munkáját is megkönnyítheti - válasszon jól! (X)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-09-19: Világfigyelő - :

Jobboldali kampányrajt

Közös küzdelmet hirdetett a szabadság és a haza védelmében Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke és Matteo Salvini, a jobboldali olasz Liga vezetője az utóbbi párt nagygyűlésén vasárnap a lombardiai Pontidában.
2023-09-19: Belföld - :

Közvitára bocsátották az adóügyi intézkedéseket

Közvitára bocsátotta a kormány a költségvetési hiány csökkentése érdekében bevezetendő adóügyi intézkedések tervezetét: a Ciolacu-kabinet forgalmi adót vetne ki a bankokra és nagyvállalatokra, az úgynevezett mikrovállalkozásokra, valamint részlegesen megszüntetné több ágazat adókedvezményeit. Az RMDSZ az önkormányzatiság elvét sértő, elfogadhatatlan improvizációnak tartja a tervezetet, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) pedig bejelentette, bizalmatlansági indítványt fog benyújtani a deficitcsökkentő intézkedések miatt.