KézdivásárhelyBérletrendszert hirdet az Udvartér Színház

2023. szeptember 20., szerda, Közélet

Amint arról hírt adtunk, a Vigadó Művelődési Ház művelődési központtá alakult át, és ezzel egy időben új alapokra helyezték a keretében működő Udvartér Színházat is. Az intézmény most közölte, hogy milyen előadásaik várhatóak, melyekre már több változatban bérleteket is lehet vásárolni.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A kézdivásárhelyi Udvartér Színház első, 2023–2024-es évadával a bérletrendszer is újraindul a céhes városban: a felnőtt bérlet kiváltásával négy, illetve öt előadást – saját produkciókat és vendégjátékokat – nézhetnek meg a színházlátogatók, valamint lesz gyerekeknek szóló bérlet is.

Az új intézmény hivatalosan június 1-jétől jött létre, egy nagy átszervezési folyamat lezárultával, amire a városi színház bizonytalan helyzete miatt volt szükség. Az látszott megfelelő megoldásnak, hogy ez a korábbi működtetőtől, a Vigadó Kulturális Alapítványtól jogilag függetlenedjen, közintézményesüljön, és a szintén június 1-jétől létrejött Vigadó Művelődési Központ alintézményeként, Udvartér Színház néven kezdje meg tevékenységét.

Az Udvartér Színház repertoárszínházként működik, jelenleg négy alkalmazott színésszel: Gecse Noémi, Kiss László, Elek Ágota és Mihály János.

A színház mecénás bérletének ára (két személyre) öt előadásra 350 lej, négy előadásra 300 lej. A felnőtt-bérlet öt előadásra 110 lej, négy előadásra 100 lej. A diák- és nyugdíjas bérlet öt előadásra 75 lej, négy előadásra 60 lej. A gyerkőcbérlet négy előadásra 30 lejbe kerül. Bérletet váltani szeptember 25-től lehet a Vigadó Művelődési Központ (Gábor Áron tér 21. szám) jegypénztárában hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra, pénteken 10 és 14 óra között (kártyás fizetésre is van lehetőség), illetve online a bilete.ro felületen. Érdeklődni a 0730 600 279-es telefonszámon lehet.

A kézdivásárhelyi Udvartér Színháznak a 2023/2024-es évadban Brassóban és Kovásznán is lesz bérletrendszere.

A 2023/2024-es évad felnőtt-bérletes előadásai a következők: Molnár Ferenc: A testőr (október 13.), Bódi Attila: Lázadni veletek akartam (november 17.), Georges Feydeau: Zsákbamacska (december 30.), Vajda Katalin: Anconai szerelmesek (2024 márciusa), Patrick Hamilton: Gázláng (2024 áprilisa).

Az Udvartér Színház gyermekbérletes három előadása a 2023/2024-es évadban: a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház Csizmás kandúr című zenés mesejátéka, a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház Ulrich Hub: Nyolckor a bárkán című mesejátéka, amihez társul saját produkciójuk, az Eltévedt papírrepülő című zenés mesejáték.

A színháznak bérleten kívül is lesz saját produkciója, ezek zömét a jövő évben mutatják be.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 1081
szavazógép
2023-09-20: Közélet - Fekete Réka:

Egyetlen onkológus maradt több száz betegre

Elhagyta a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházat dr. Hajdu K. Adrian onkológus szakorvos, szeptember elsejétől egyedül dr. Cristina Taflan látja el a több száz, jelenleg is kezelés alatt álló háromszéki rákos beteget.
2023-09-20: Közélet - :

Feljelenti a városháza a rongálókat

Ismeretlenek tönkretették a sugásfürdői forrásokat jelölő táblák egyikét – számolt be az esetről tegnap a közösségi médiában a városháza.