Kitüntették Szili Katalint

2023. szeptember 25., hétfő, Belföld

Zajzoni Rab István-díjjal tüntették ki vasárnap Szili Katalin miniszterelnöki főtanácsadót Brassóban.

  • Fotó:  Facebook / Szili Katalin
    Fotó: Facebook / Szili Katalin

A barcasági csángó magyarság támogatásáért járó díjat idén vette át a tavaly kitüntetett Kalmár Ferenc miniszteri különmegbízott is. A brassói evangélikus templomban tartott, az ünnepi istentiszteletet követő díjátadón Petrás Mária népdalénekes, keramikusművész, a Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház és a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub is részesült az elismerésben. „Minden egyes szórványbeli magyar a nemzet őrhelye is” – mondta az MTI-nek az ünnepség után a barcasági csángó magyarok helytállását hangsúlyozva Szili Katalin.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2187
szavazógép
2023-09-25: Belföld - :

Horogkereszt a zsinagógán

Antiszemita feliratokat festettek ismeretlenek a temesvári gyárvárosi zsinagóga falára, a rendőrség bűnügyi eljárást indított az ügyben – írta pénteken a Tion.ro.
2023-09-25: Belföld - :

Gázrobbanás Nagyszebenben

Vasárnap reggel egy nagyszebeni tömbházban gázrobbanás történt, a detonációt követő tűzben a mintegy 50 négyzetméteres lakrész teljesen kiégett, további 15 lakrészben és a közelben parkoló öt járműben a robbanás és a füst miatt károk keletkeztek.