KézdialmásVégéhez közeledik az aszfaltozás

2023. október 19., csütörtök, Közélet

Idén tavasszal három kézdialmási utca korszerűsítését kezdték meg, az első réteg aszfalt leöntése után a munka rövid ideig szünetelt. A napokban a kivitelező cég ismét megjelent, befejezés előtt áll a munkálat.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Összesen 1,1 kilométer hosszúságú az a három kézdialmási utca, mely tört kövesből aszfaltozottá lépett elő. Az első réteg aszfaltot leöntötték, a kivitelező a település Lemhény felőli bejáratánál a faluba kanyarodó szakaszon a padkát alakította ki pénteken, a többinél néhány sánc kibetonozása és egy újabb réteg aszfalt leöntése van még hátra – közölte Molnár István pénzügyi referens, aki bízik abban, hogy a hideg beállta előtt sikerül pontot tenni a munkálatok végére.

Emellett a községhez tartozó Csomortánban a Várhegy és Csordagyűjtő utcák javítása és aszfaltozása is szerepel a projektben. Ezek esetében is megtörtént az árverezés, a munkálat kivitelezési határideje 2026 júniusa, viszont ez függ attól, hogy sikerül-e a településen a víz- és szennyvízhálózatot kialakítani, ugyanis a községvezetés nem várt akadályokkal szembesült.

Az utcakorszerűsítési munkálatokat a község önerejéből finanszírozza, nincs mögöttük pályázati pénz.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 312
szavazógép
2023-10-19: Jegyzet - Bodor János:

Találkozás a csodaszarvassal

Vége felé közeledik a szarvasbőgés, a gímszarvas párzási ideje, mely vidékünkön az időjárás függvényében szeptember közepétől október második feléig tart. Mindenképpen a hőmérsékletnek kellőképpen le kell hűlnie ahhoz, hogy a szarvasbikákban felhevüljön a vér.
2023-10-19: Közélet - :

Elölről kezdik a pályázást (Tömbházak hőszigetelése)

Elakadt a tömbházak szigetelése Sepsiszentgyörgyön, miután kiderült, hogy az új pályázati kiírásokban kisebb önrészt kell vállalniuk a lakástulajdonosoknak, ezért az önkormányzat újra benyújtja négy belvárosi épület már kész iratcsomóit.