Női kosárlabda, EuroligaVerhető ellenféltől kapott ki a Sepsi-SIC

2023. október 20., péntek, Sport

Folytatta negatív sorozatát a Sepsi-SIC, amely a női kosárlabda Euroliga harmadik fordulójában 76–65-re kapott ki a lengyel AZS UMCS Lublin otthonában. A sorozat következő körében a zöld-fehérek a spanyol Valencia vendégeként lépnek pályára.

  • Fotó: FIBA
    Fotó: FIBA

Egyik legjobbja, a hasfájásra panaszkodó Európa-bajnok Bethy Mununga nélkül utazott Lengyelországba a Sepsi-SIC, amelynek játékán meglátszott a belga kosárlabdázó hiánya. A házigazdáktól a remek napot kifogó ausztrál Heal távolról megszórta a zöld-fehéreket, így csapata a negyed végére már tizenegy pontos előnyre tett szert (24–13). A folytatásban is a Lublinról szólt a mérkőzés, játékosai közül ezúttal a 192 cm magas center, az amerikai Fluker lépett színre, és remek palánk alatti teljesítményének köszönhetően Krzysztof Szewczyk tanítványai 42–28-as állásnál vonultak nagyszünetre. Együttesünk roppant gyenge dobóteljesítménnyel rukkolt elő az első félidőben, azonban a pontszerzők között ott volt Akathiotou is, aki az Euro­liga mostani kiírásában először volt eredményes.

A térfélcsere után jobban játszottak Zoran Mikes lányai, sőt, 8 pontra is megközelítették vendéglátóikat (48–40), akiknél ezúttal Gustavsson remekelt. Az utolsó negyed 58–45-ös hazai vezetésről indult, majd gyors kosárváltás után a szentgyörgyiek átvették a párharc irányítását és – Green két triplájának is köszönhetően – feljöttek 7 pontra (65–58). Ekkor lengyel időkérés törte meg lányaink lendületét, akik ezt a szakaszt is megnyerve, végül 76–65-re kaptak ki a verhető Lublin együttesétől. A találkozó legeredményesebbjét a hazaiak adták, ugyanis Heal 25 pontot szerzett, míg tőlünk a 15 egységig jutó Green jeleskedett.

Női kosárlabda Euroliga, 3. forduló: AZS UMCS Lublin–Sepsi-SIC 76–65 (24–13, 18–15, 16–17, 18–20).
Lublin, Mosir Sportcsarnok. Mintegy 900 néző. Vezette: Suzana Vujicic (montenegrói), Jan Baloun (cseh), Tom De Lange (belga). Lublin: Heal 25/14, Zietara 3, Gustavsson 17/3, Fiszer 2, Fluker 20/3–Kalenik 4, Ziemborska 2, Ullmann 3/3, Adamczuk, Jeziorna, Bernáth, Nassisi. Edző: Krzysztof Szewczyk. Sepsi-SIC: Gereben 7/3, Nyström 5, Hrisztova 13/3, Green 15/9, Janković 13–Dumitrescu, Nelson 10, Akathiotou 2, Cătinean, Lipovan. Edző: Zoran Mikes.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 312
szavazógép
2023-10-20: Máról holnapra - Mózes László:

Román ajkúak Ukrajnában, avagy elegendő átkeresztelni egy nyelvet?

Miközben a bukaresti politikusok soraiban nagy az öröm, hogy az EU-s csatlakozás reményében, némiképp kényszerből, de Kijev elismeri, hogy a román nyelv immár az ukrajnai román kisebbség nyelve – az eddigi moldáv vagy moldovai helyett –, az ukrajnai román ajkú, kisebbségben élő közösség sorsáról már nincsenek hivatalos nyilatkozatok.
2023-10-20: Sport - Miska Brigitta:

Folytatódott a Sepsi OSK mélyrepülése (Labdarúgás, SuperLiga)

Sorozatban hatodszor maradt alul a bajnokságban Sepsi OSK, amely csütörtökön 1–0 arányú vereséget szenvedett a Jászvásári Poli vendégeként az Emil Alexandrescu Stadionban a SuperLiga 7. fordulójának augusztusból elhalasztott mérkőzésén, így a tizenkettedik helyre csúszott a táblázatban. A sepsiszentgyörgyi csapat legközelebb hétfőn 18 órától a nyeretlenül sereghajtó FC Botoșani ellen játszik a Sepsi OSK Arénában.