Hegyi-kerékpározásTizedik helyen végzett a világbajnokságon

2023. november 14., kedd, Sport

Az Európa-bajnok Molnár Ede vasárnap a tizedik helyen végzett az Indonéziában rendezett Cross Country Eliminator (XCE) világbajnokságon, miután kevéssel lemaradt az elődöntőbe jutásról. A francia Titouan Perrin-Ganier megvédte címét, ráadásul a 32 éves francia hatodszor bizonyult a sorozat legjobbjának.

  • Fotó: Facebook / City Mountainbike
    Fotó: Facebook / City Mountainbike

Huszonhét országból harminchat férfi küzdött a világbajnoki érmekért a Palangkaraya városában kialakított, akadályokkal teletűzdelt, köves és homokos pályán, ráadásul a magas hőmérséklet és a páratartalom is megnehezítette a versenyzést. A 27 éves háromszéki sportoló a megmérettetés előtt egy váratlan incidens miatt kénytelen volt váltót cserélni, majd nem sokkal később az időmérőt a tizenhatodik helyen zárta. A nyolcaddöntőben megnyerte a futamát, így negyeddöntőbe jutott, ahol a svéd Edvin Lindh és a norvég, későbbi bronzérmes Sondre Rokke mögött a harmadik lett, ezáltal véget ért számára a próbatétel. A döntő izgalmasan alakult, végül a francia Titouan Perrin-Ganier elsőként haladt át a célvonalon, mögötte pedig honfitársa, Lorenzo Serres ezüstérmet szerzett.

„A pályabejáró során az egyik vetélytársam elütött hátulról, az ütközés miatt váltót kellett cserélnem, így nem tudtam teljes mértékben a versenyzésre koncentrálni, mert fejben azzal foglalkoztam, hogy lehet, a kicserélt alkatrész hátráltat majd. Úgy éreztem, az Európa-bajnoki aranyérem megszerzése után nem sikerült százszázalékosan odatennem magam. Indonéziá­ban rendkívül meleg volt, a hőséget pedig a páratartalom még elviselhetetlenebbé tette. A helyezésemmel egyáltalán nem vagyok elégedetlen, ugyanis míg tavaly huszonhetedik lettem, addig az idei világbajnokságon a tizedik helyen értem célba. Számomra ezzel gyakorlatilag véget ért az idény, hiszen április közepe óta közel ötven napot versenyeztem. Remek szezon van mögöttem, a következő egy évben pedig igyekszem alázattal viselni az Európa-bajnoki címért kapott mezt” – mondta Molnár Ede.

Eredmény, Cross Country Eliminator (XCE) világbajnokság: 1. Titouan Perrin-Ganier (Franciaország), 2. Lorenzo Serres (Franciaország), 3. Sondre Rokke (Norvégia), 4. Simon Gegenheimer (Németország)... 10. Molnár Ede (Románia). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2023-11-14: Riport - Fekete Réka:

Isten áldásával kezdték, bizakodással folytatják a tanévet (Moldvai magyar oktatás / 1.)

A bákói Szent Miklós-templomban Măriuț Felix forrófalvi plébános magyar nyelvű szentmiséjével indította szeptemberben a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSMSZ) a huszonnegyedik tanévet a magyar oktatási programban. Jelenleg harmincnégy csángó településen fogadják naponta a gyermekeket délelőtti és délutáni váltásban a pedagógusok, hagyományőrzők és zeneoktatók. Olyan ez, mint egy körforgás: egyik csoport megy, a másik érkezik. Minden csángó falunak megvannak a jellegzetességei, helyenként változik a katolikus lakosság magyarnyelv-ismerete, ezekhez a sajátosságokhoz igazodva tanítanak a csángó szövetség pedagógusai. Ebbe a sokszínűségbe és mégis egységes moldvai magyar oktatásba és az MCSMSZ tevékenységébe pillantottam be Hegyeli Attila, az oktatási program irányítója és Pogár László, a szövetség elnöke segítségével.
2023-11-14: Elhalálozás - :

Elhalálozás