Teke, A-osztályHatvanöt fán múlott a győzelem

2023. november 15., szerda, Sport

A Kézdivásárhelyi SE óriási küzdelem után, mindössze 65 fa különbséggel kapott ki vasárnap a Jászvásári CFR együttesétől az A-osztályos felnőtt tekebajnokság 4. fordulójában. A céhes városi sportolók számára nincs megállás, hiszen a hétvégén újabb mérkőzés vár rájuk, ezúttal a Román Kupa második körében.

  • A nyolcsávos kolozsvári tekepálya. Fotó: visitcluj.ro
    A nyolcsávos kolozsvári tekepálya. Fotó: visitcluj.ro

Megfelelő pálya hiányában a Kézdivásárhelyi SE tekézői ismét Kolozsváron játszották le soros hazai bajnokijukat, ellenfelük ezúttal az ötcsapatos A-osztályos pontvadászat második legjobb együttese, a Jászvásári CFR volt. A háromszékiek nagyot küzdve közel álltak a meglepetésgyőzelemhez, hiszen mindössze 65 fa különbséggel kaptak ki a moldvai alakulattól, amelynek játékosai rendszeresen képviselik Romániát a teke-világbajnokságon. 

„Házigazdaként léptünk pályára Kolozsváron, a jászvásáriak pedig úgy jöttek, hogy sima győzelmet aratnak ellenünk, viszont elrontottuk a számításaikat, és két értékes pontot is szereztünk. Dávid Attila szinte hibátlanul játszott, Tamás András megnyerte az ifik csatáját, míg a 16 esztendős Várdó Kristóf 570 fával zárta a meccset. Gratulálok az egész csapatnak, hiszen nem gyakran sikerül 571-es átlagot ütnünk, és ezt egy komoly ellenféllel szemben értük el” – nyilatkozta Várdó Olivér, a KSE edzője, aki továbbá elmondta, hogy a december 15–17-én megrendezendő U12–14-es országos bajnokságra (Szelistye, Szeben megye) a céhes városi csapat nyolc kis sportolóját nevezte.

A-osztályos tekebajnokság, 4. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Jászvásári CFR 3429–3494 (2–6). Együttesünk: Várdó Kristóf 570 fa, Dávid Attila 606 fa, Tamás András 577 fa, Elekes Sándor 546 fa, Kiss György 555 fa, Kádár Bála 575 fa. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a december elsejei parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1297
szavazógép
2023-11-15: Sport - :

Nehéz ellenfelet kapott a Sepsi-SIC (Női kézilabda, Román Kupa)

A Román Kézilabda-szövetség néhány napja kisorsolta a Román Kupa első fordulójának párosítását. A sorsolás nem kedvezett a megyeszékhelyi Sepsi-SIC fiatal játékosokból álló csapatának, igencsak nehéz összecsapás vár a Carmen Cartaș irányította lányokra, akik december 21-én a CSM Unirea Slobozia vendégeként lépnek pályára.
2023-11-15: Sport - :

Dobogós helyezés Gyergyószárhegyről (Sporttánc)

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club Z Dance táncszakosztálya november 11-én a Fire Cup Dance Contest táncverseny második kiadásán lépett színpadra, amelyet a Brill Dance Táncstúdió rendezett Gyergyószárhegyen. A megyeszékhelyi Z Tribe csapat a korosztályában első helyen végzett, illetve a kategóriában nyolc együttest maga mögé utasítva kapott különdíjat.