KosárlabdaSzentgyörgy nyerte meg a Sepsi Kupát

2009. január 26., hétfő, Sport

Két győzelemmel a Mikes Kelemen Sepsi BC nyerte meg azt a felkészülési tornát, amelyre pénteken és szombaton a Szabó Kati Sportcsarnokban került sor. A házigazda mellett Szatmárnémeti és Kolozsvár vett részt a kétnapos viadalon. A Déri Csaba irányította alakulat pénteken este nagyon szoros és fordulatos mérkőzésen ötpontos különbséggel győzte le a szatmári lányokat, majd szombaton játszi könnyedséggel verte meg a Kolozsvárt.

Sepsi BC—Kolozsvár 87—55

(21—8, 23—13, 28—21, 15—13)

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok. Közel 600 néző. Vezették: Dugău S. (Brassó) és Cuvatov A. (Bukarest). Sepsi FC: Zoll 14, Vass 12 (1x3), Diatta 11 (1x3), Kajdacsi 13, Cazac 3 (1x3)—Ambrus 6, Sándor 4, Matovic 14 (4x3), Nagy 4, Duffy 4, Bordás 2. Kolozsvár: Imamovici 6, Agalareva 19 (1x3), Orosz 15 (1x3), Ardelean 2, Huţanu—Adi 7, Chiorean, Mészáros, Giurgiu 6, Duncă.

Egyszerűen átgázolt ellenfelén a Sepsi BC, hiszen a téli szünetben a pénzügyi gondokkal küszködő Kolozsvárt több játékosa is elhagyta, a komoly vérveszteség pedig nagyon legyengítette a csapatot. A találkozó első két negyedében csak a szentgyörgyi lányok voltak a pályán, az apróbb hibákat leszámítva mi irányítottuk a játékot, s kosarat akkor és onnan dobtunk, amikor éppen akartunk és ahonnan akartunk. A nagyszünet után kissé megváltozott az ,,összecsapás" képe, s játékba lendültek a vendégek. Azaz csak egy játékosuk: Marinela Agalareva. A kolozsváriak bolgár idegenlégiósa egymaga vitte, cipelte a csapatot, de tudása és akaratereje nem volt elég a győzelemhez. Jól játszott és remekül védekezett csapatunk új szerzeménye, az amerikai Megan Duffy is, aki, nagyon reméljük, oszlopos tagja lesz a Sepsi BC-nek. A győzelemhez gratulálunk, és sok sikert kívánunk lányainknak a hamarosan kezdődő tavaszi idényre. A torna további eredményei: Sepsi BC—Szatmárnémeti 84—79, Szatmárnémeti—Kolozsvár 75—73. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1849
szavazógép
2009-01-26: Közélet - x:

A hétvége hírei - Szekeres Attila

Díjazták Tompa Gábort
Hiller István magyar oktatási és kulturális miniszter szombaton New Yorkban átnyújtotta A magyar kultúra követe címet Kati Marton magyar-amerikai írónak, kutatónak, újságírónak és Tompa Gábor kolozsvári színházi rendezőnek. Egész életében a magyar és a magyar nyelvű kultúrát szolgálta és szolgálja. Az ilyen emberek miatt állt évszázadokon keresztül és áll a mai napig és a jövőben a magyar kultúra — fogalmazott Hiller István, megjegyezve, hogy a rendező ezekben a hónapokban az Egyesült Államokban oktat és köt össze amerikaiakat és magyarokat.
2009-01-26: Sport - x:

Lőrincz Márton-emlékverseny (Birkózás)

Korond olimpiai bajnoka (1936) tiszteletére, emlékére minden esztendőben versenyt szerveznek, mely versenyre meghívják a Székelyföld birkózóit.