Sport és környezetvédelem - Kocsis Zoltán

2009. január 26., hétfő, Sport

Környezetvédelmi előadásra került sor a kézdivásárhelyi Sinkovits-stadion sportszállójában olyan lelkes emberek részvételével, akiket érdekel a környezetvédelem, a körülöttünk lévő élővilág szennyezettsége.

A meghívott előadók (Szabó Katalin, Szőts Albert — Bod Péter-iskola, Kocsis Zoltán — Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala) beszéltek a ,,műanyag világ" veszélyeiről, a levegő nagyfokú szennyezettségéről, az utcák, patakok, folyók és tengerek tisztasági állapotáról és arról a tényről, hogy milyen keveseknek szívügye manapság a környezetvédelem.

Mi köze a sportnak a környezetvédelemhez? — fogalmazódott meg a jelenlévőkben a kérdés. Íme a válasz, amit még ki lehet egészíteni: Szabad időnket gyakran töltjük kirándulással, de hogyan kirándulunk? Gyalog, kerékpárral vagy autóval megyünk ki a közeli erdőbe? Miként közlekedünk a városban? Egyik utcából a másikba kényelmesen elvitetjük magunkat autóval, vagy egyet sétálunk, görkorcsolyázunk, illetve biciklizünk?

Megfogalmazódott a gondolat, miszerint óriási szükség van megyénkben kerékpárutakra. A jelenlévők elhatározták, kérést nyújtanak be a Kovászna Megyei Tanácshoz, és kérni fogják kerékpárutak megépítését Kézdivásárhely és a felső-háromszéki falvak között. Égető szükség lenne egy környezetvédelmi egyesület létrehozására is — hangzott el a továbbiakban.

Az előadás interaktív jellegű volt, ily módon minden résztvevő hozzászólt a felvetett témákhoz, kifejtette véleményét, álláspontját.

Ennek a kezdeményezésnek folytatódnia kell, mert nem nézhetjük tétlenül, hogyan szennyeződik egyre gyorsabb ütemben a levegő, a víz, a talaj, és azt sem tűrhetjük, hogy naponta állatfajok tűnnek el, növények pusztulnak ki a Földről.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1815
szavazógép
2009-01-26: Sport - x:

Téli sportok

Alpesi sí. Világkupa-verseny Cortina d’Ampezzóban. Női lesiklás: 1. Gisin (svájci) 1:16,98 p, 2. Vonn (amerikai) 1:17,13 p, 3. Pärson (svéd) 1:17,15 p. A szakági Világkupában három verseny után: 1. Vonn 240 pont, 2. Gisin 226 p., 3. Pärson 160 p. Az összetett Vk-ban 18 verseny után: 1. Vonn 856 pont, 2. Riesch (német) 810 pont, 3. Pärson 762 pont.
2009-01-26: Sport - x:

Vezet a Nagy Mózes (Minifoci)

A kézdivásárhelyi Shot And Go nevet viselő kispályás labdarúgó-bajnokság 9. fordulójának eredményei: Polmex―Secuiana 4―4, Valvex―Nagy Mózes 2―4, Perkő—Novo 2―10, Vulturii―Korol 1―2. A Goldim Scobar állt.