Cîțu és társai gyanúban

2023. november 24., péntek, Belföld

Egymilliárd eurós kár okozásával gyanúsítja Florin Cîţu volt kormányfőt, illetve Vlad Voiculescu és Ioana Mihăilă volt egészségügyi minisztereket a korrupcióellenes ügyészség (DNA), amely tegnap kérte a három politikus mentelmi jogának felfüggesztését a büntetőeljárás megkezdéséhez.

  • Florin Cîțu volt kormányfÅ‘. Fotó: Facebook / Florin Cîțu
    Florin Cîțu volt kormányfő. Fotó: Facebook / Florin Cîțu

Az ügyészség szerint a koronavírus-járvány idején bizonyos kormánytagok a jogszabályok megsértésével a szükségesnél jóval több Pfizer és Moderna oltóanyagadagot rendeltek: habár az oltásra jogosultak száma 10,7 millió fő volt Romániában, előbb 23 millió személy számára rendeltek oltóanyagot (összesen 37,5 millió adagot), később pedig újabb 52,8 millió vakcinát vásároltak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2023-11-24: Belföld - :

Udrea megúszott nyolc évet

Megszűnt a büntetőeljárás Elena Udrea és Ioana Băsescu ellen a Traian Băsescu volt államfő 2009-es kampányának finanszírozásával kapcsolatos perben: a legfelsőbb bíróság tegnap elutasította a korrupcióellenes ügyészség (DNA) semmisségi folyamodványát.
2023-11-24: Világfigyelő - :

Ma reggel kezdődik a tűzszünet

Helyi idő szerint ma 7 órakor kezdődik a tűzszünet a Gázai övezetben, és délután 4-kor adják át az első izraeli túszokat – közölte a katari külügyminisztérium szóvivője tegnap. A megállapodásnak eredetileg csütörtök reggel kellett volna életbe lépnie, de szerda késő este hirtelen elhalasztották.