VisszajelzésA Cipzár-akármihez

2023. november 30., csütörtök, Nyílttér

Nagyon tetszenek a László Zsuzsa jegyzetei. Úgy érzem, hozzánk, nyugdíjasokhoz is szólnak, saját érzéseinket is tolmácsolják.

  • Fotó: Pixabay
    Fotó: Pixabay

Ilyenformán van nekem is pár megjegyzésem a Cipzár-akármihez. A közelmúltban történt pár ilyen szívet melengető eset velem is a lakásom közelében található kis üzletekben. A papírárusnál az idős tulajdonosnő barátságosan fogadott: megkérdezte, hogy van a tanárnő, és készségesen előkereste azt a meséskönyvet, amelyet a kis­unokámnak akartam megvásárolni. Az órákat-elemeket forgalmazó kis boltban szintén jóindulatúan szolgált ki a tulajdonosnő, amikor egy kis ajándékot kerestem szintén a kisunokámnak. A kisgyermekeknek egyedi ruházati cikkeket kínáló üzletben is előzékenyen és kedvesen szolgált ki a fiatal elárusítónő. Ezeket a példákat csak azért említem, mert nagyon fontos a jó emberi kapcsolat és az udvarias kiszolgálás az üzletekben. A nagyáruházak sivár embertelenségében néha még az sincs, akihez szólni lehetne, esetleg tanácsot kérni a megvehető áruval kapcsolatban.

Minden embernek jólesik az udvariasság és a jó modor. ­Ez az emberi plusz magatartás, ami nem kerül pénzbe, mégis nagyon sokat számít, és nem csak a karácsonyi ünnepek előtt, hanem egész évben. Ebben a mai modern világban mindenki rohan, siet, nehogy lekéssen valamiről, pedig elkelne egy kis lassítás és figyelmesség embertársaink iránt. Ez a ráadás, amit a kis üzletek tudnak nyújtani a mamutokkal szemben, nagyon jólesik és szívet melengető.

Tisztelettel, Czompó Zsófia nyugdíjas tanárnő

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?

eredmények
szavazatok száma 1622
szavazógép
2023-11-30: Közélet - :

A szabad mozgást akadályozó építkezés (Szóvá tesszük)

November első napjaiban lezárták a Gólya utcát. Ez abban nyilvánult meg, hogy a telekfrontokkal párhuzamosan kerítést építettek.
2023-11-30: Közélet - Nagy D. István:

Digitális rendszer segíti az ügyintézést

Az év végén zárul a megyei önkormányzat eKovászna elnevezésű, európai uniós forrásokból fedezett beruházása, melynek célja egyrészt az ügyintézés gördülékenyebbé tétele, másrészt a belső munkafolyamatok hatékonyságának növelése. A kétmillió lej összértéket meghaladó projekt keretében ügyfélszolgálati portált, illetve belső informatikai hálózatot hoztak létre, valamint közel 31 ezer dokumentumot rögzítettek elektronikus formában és rendeztek adatbázisokba. A beruházás bő másfél év alatt valósult meg, az ügyfelek számára kialakított portált a jövő év folyamán üzemelik be.