Labdarúgás, SuperLigaA Dinamo ellen bemutatkozik a német szakember

2023. december 4., hétfő, Sport

A Sepsi OSK csütörtökön kinevezett új vezetőedzője, Bernd Storck a Bukaresti Dinamo elleni találkozón mutatkozik be a román élvonalban. A sepsiszentgyörgyi csapat ma a SuperLiga 18. fordulójának zárómérkőzésén a szintén edzőváltáson átesett, a táblázatban utolsó előtti fővárosi együttest fogadja a Sepsi OSK Arénában. A 20 órakor kezdődő találkozót Radu Petrescu vezeti.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Szombaton a Bukaresti Dinamo is bejelentette, hogy a folytatásban a horvát Željko Kopić lesz az új vezetőedző. Az Ovidiu Burcă helyére kinevezett 46 éves szakember bemutatkozásakor hangsúlyozta: nem varázsló, de mindent megtesz majd annak érdekében, hogy elkerüljék a kiesést. A háromszéki és a bukaresti együttes tizenhatodszor találkozik az első osztályban, négy döntetlen mellett előbbi hétszer, míg utóbbi négyszer diadalmaskodott. A csapatok legutóbb júliusban csaptak össze a fővárosban, ahonnan a székelyföldi gárda győzelemmel távozott, miután Pavol Šafranko, Isnik Alimi és Adnan Aganović is betalált (0–3). A két alakulat között tíz pont a különbség a táblázatban, ráadásul a „vörös kutyák” a legutóbbi tizenegy fordulóban nyeretlenek, utoljára augusztus közepén győztek, azóta mindössze háromszor osztoztak a pontokon és nyolcszor kikaptak.

„A csapat nagyon motivált, a labdarúgók próbálják a legjobbjukat nyújtani. Az elmúlt napokban intenzív edzéseket végeztünk velük, amelyeken új taktikai és technikai elemeket tanulhattak, illetve megmutattuk nekik a filozófiámat. Az odavágóban győztünk a Dinamo ellen, viszont az ellenfelünk nem játszott rosszul, voltak helyzetei, bár ellentámadásokból sikerült meglepni őket. Számomra némileg meglepő, hogy a bukaresti együttes a sereghajtók között van, talán jobb helyezésre érdemes. A Dinamo is új vezetőedzőt nevezett ki, emiatt nem tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük, ennek ellenére minden lehetőségre felkészülünk. Azt akarom, hogy a játékosok magabiztosak legyenek, nem zavar, ha hibáznak, viszont mindenkinek tudnia kell a helyét a pályán. Szeretném, ha jól játszanánk, és a szurkolók boldogan mehetnének haza” – nyilatkozta Bernd Storck.

Eredmények, 18. forduló: FC Voluntari–FC Petrolul Ploiești 0–0, Jászvásári Poli–FC Farul Constanța 2–3 (gólszerzők: Harrison 56., Roman 64., illetve Budescu 10., Rivaldinho 16., Munteanu 45+8.), Aradi UTA–FC Hermannstadt 2–0 (gsz.: Luckassen 80., Micovschi 83.), FC Botoșani–FC Rapid 0–0, Universitatea Craiova–Kolozsvári CFR 1–0 (gsz.: Koljić 90.), Kolozsvári Universitatea–FC U Craiova 2–1 (gsz.: Stoica 19., Popa 53., illetve Bahassa 38.). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 337
szavazógép
2023-12-04: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2023-12-04: Sport - Miska Brigitta:

Pontot rabolt feljutásért küzdő ellenfelétől a KSE (Labdarúgás, 3. Liga)

Idei utolsó mérkőzésén kiegyenlített küzdelmet vívott a Kézdivásárhelyi SE a feljutásért küzdő FC Câmpulung Muscel ellen. Az összecsapás végül gól nélküli döntetlennel zárult a Sinkovits Stadionban a harmadosztályú bajnokság 15. fordulójában. A Sepsi OSK II. megszakította hét mérkőzés óta tartó vereségi sorozatát, miután 1–0 arányban győzött az utolsó előtti Tatrang vendégeként. A céhes városi csapat a táblázat hatodik, a sepsiszentgyörgyi együttes a hetedik helyén tölti a téli szünetet.